Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Sóskaramella krém

Ínyencfitnesz | Sóskaramella

Csicseriborsóból édesség? Bizony!

Nagyon jó kis CH-töltős desszert, viszont magas a rosttartalma, ezért nem közvetlenül futás előtti étkezésnél javasoljuk. B6-vitamin, mangán, réz és kálium is van benne bőven.

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

13 szem datolya

4 bő evőkanál (100 g) főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)

8 evőkanál a datolya áztatóvizéből

1 fagyasztott banán

2 csipet só

2 csipet vanília őrlemény

 

Elkészítés:

A banánt vágd 1-1,5 cm vastag karikákra, majd fagyaszd le. A datolyákat kimagozva 5-10 percre áztasd forró vízbe. A datolyákat szűrés után (az áztatólevet ne öntsd ki, mert a turmixba kell majd adagolnod belőle 8 evőkanálnyit), és ha a banán is keményre fagyott már, az összes összetevőt tedd a turmixgépbe, és turmixold krémesre. Ha sűrűnek érzed, tegyél hozzá még 1-2 evőkanállal a datolya áztató vizéből. Két pohárba adagold a krémet, tetejüket ízlés szerint sós magvakkal, virágszirmokkal, gyümölcsökkel, nagy szemű sóval díszítheted. Fogyasztás előtt érdemes 0,5-1 órát pihentetni a hűtőben, akkor még finomabb lesz.

Tápérték adatok

Csak a tölteléket számolva 1 főre:

Energia: 252 kcal, szénhidrát: 59,4 g, fehérje: 5,3 g, zsír: 1,8 g

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
További szuper receptekért látogass el Ínyencfitnesz oldalára.