tycoon101 | Az elkészült zabpalacsintát ízlés szerint tálald friss idénygyümölcsökkel, joghurttal vagy házi készítésű gyümölcslekvárral
Alacsony zsírtartalmú amerikai palacsinta, amelynek édességét a banán és a sárgarépa adja. A zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot is tartalmaz.
Sárgarépás-zabpelyhes palacsinta joghurttal
Hozzávalók (kb. 6-7 darabhoz):
55 g görög joghurt
½ db (kb. 50 g) érett banán
40 g zabpehely
2 db tojásfehérje vagy 1 db tojás (ha lehet, L-es)
½ teáskanál sütőpor
csipetnyi őrölt fahéj, őrölt gyömbér és reszelt szerecsendió ízlés szerint
½ teáskanál vaníliaaroma
33 g reszelt sárgarépa
olajspray vagy más zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A sárgarépa kivételével tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és járasd addig a gépet magas fokozaton addig, amíg a zabpehely össze nem törik, a tészta pedig sima és habos nem lesz (kb. 30 másodperc). Keverd hozzá a sárgarépát, és hagyd állni a tésztát néhány percig, hogy kicsit besűrűsödjön.
Egy palacsintasütőt forrósíts fel, fújd be olajspray-vel vagy kend ki zsiradékkal. Mielőtt elkezdenéd sütni a palacsintákat, győződj meg róla, hogy kellően forró a serpenyő.
Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és süsd addig, míg a széle kissé megszilárdul, a tetején pedig apró buborékok keletkeznek. Ezután egy spatulával fordítsd meg, majd süsd meg a másik oldalát is. Készítsd el így a maradék tésztát is, ügyelve arra, hogy mindegyik előtt kend ki egy kevés zsiradékkal a serpenyőt.
Tálald ízlés szerint friss idénygyümölcsökkel, házi lekvárral vagy joghurttal, esetleg mézzel.
Elkészítési idő: 20 perc