Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Sárgarépás-zabpelyhes palacsinta

tycoon101 | Az elkészült zabpalacsintát ízlés szerint tálald friss idénygyümölcsökkel, joghurttal vagy házi készítésű gyümölcslekvárral

Cukor nélkül.

Alacsony zsírtartalmú amerikai palacsinta, amelynek édességét a banán és a sárgarépa adja. A zabpehelynek köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátot is tartalmaz.

 

Sárgarépás-zabpelyhes palacsinta joghurttal

Hozzávalók (kb. 6-7 darabhoz):

55 g görög joghurt

½ db (kb. 50 g) érett banán

40 g zabpehely

2 db tojásfehérje vagy 1 db tojás (ha lehet, L-es)

½ teáskanál sütőpor

csipetnyi őrölt fahéj, őrölt gyömbér és reszelt szerecsendió ízlés szerint

½ teáskanál vaníliaaroma

33 g reszelt sárgarépa

olajspray vagy más zsiradék a sütéshez

 

Elkészítése:

A sárgarépa kivételével tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és járasd addig a gépet magas fokozaton addig, amíg a zabpehely össze nem törik, a tészta pedig sima és habos nem lesz (kb. 30 másodperc). Keverd hozzá a sárgarépát, és hagyd állni a tésztát néhány percig, hogy kicsit besűrűsödjön.

Egy palacsintasütőt forrósíts fel, fújd be olajspray-vel vagy kend ki zsiradékkal. Mielőtt elkezdenéd sütni a palacsintákat, győződj meg róla, hogy kellően forró a serpenyő.

Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és süsd addig, míg a széle kissé megszilárdul, a tetején pedig apró buborékok keletkeznek. Ezután egy spatulával fordítsd meg, majd süsd meg a másik oldalát is. Készítsd el így a maradék tésztát is, ügyelve arra, hogy mindegyik előtt kend ki egy kevés zsiradékkal a serpenyőt.

Tálald ízlés szerint friss idénygyümölcsökkel, házi lekvárral vagy joghurttal, esetleg mézzel.

Elkészítési idő: 20 perc