Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Sajtos-paradicsomos padlizsánpizza

Arzamasova | Könnyű ebéd vagy vacsora, ami a fogyókúrába is beleférhet

Egyszerű, finom, alakbarát.

A zöldséges pizzáknak számtalan változata létezik, a brokkoli és a karfiol például kiválóan alkalmas „hamis” pizzatészta-alapnak. De az is nagyon egészséges – és alakímélőbb – megoldás, ha maga a zöldség az alap, mint az alábbi recept esetében is.

 

Sajtos-paradicsomos padlizsánpizza

Hozzávalók (4-5 személyre):

1 db nagyobb padlizsán

olívaolaj

200 g reszelt sovány sajt (pl. mozzarella)

2 bögre paradicsomszósz (ha lehet, házi készítésű*)

50 g reszelt parmezán

1 maréknyi friss bazsalikomlevél

1 teáskanál fokhagymapor

kb. ½ teáskanál őrölt fekete bors

½ teáskanál szárított csilipehely (elhagyható)

*A házi paradicsomszósz receptjét ide kattintva találod meg.

 

Elkészítése:

A padlizsánt mosd meg alaposan, majd szeleteld kb. 1 cm vastag karikákra. A szeletek mindkét oldalát sóz meg, majd pihentesd 20 percig. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Konyhai papírtörlővel óvatosan itasd fel a nedvességet a zöldség felületéről. Egy konyhai ecsettel a lehető legvékonyabban kend be olívaolajjal a padlizsánok mindkét oldalát. Told a sütőbe, és süsd 20-25 percig.

Közben a paradicsommártást keverd össze a reszelt parmezánnal, a felvagdosott bazsalikommal, a fokhagymaporral, a borssal és a csilipehellyel. Ízlés szerint meg is sózhatod, de csak óvatosan, mert a parmezán is sós!

A paradicsommártást kanalazd a sült padlizsánszeletekre, szórd meg sovány reszelt sajttal, majd told vissza sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon/rápiruljon a padlizsánpizzára.

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc