Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Ribizlis mentás jégkrém

WonderfoodWonder engedélyével

A nyári melegben nagyon egyszerű, de elképesztően finom és szabadon variálható jégkrémet készíthetsz otthon.

Nincs is jobb, mint egy kimerítő nyári futás után besüppedni egy kényelmes fotelba, és elnyalogatni egy hűsítő jégkrémet, ám kevés egészséges opció kapható a boltokban, ami finom és megfizethető áron van. Otthon azonban szinte nulla munkával isteni pálcikás jégkrémet készíthetünk, amit olyan gyümölccsel variálhatunk, ami épp a kezünk ügyébe kerül. Lássunk egy alapreceptet hozzá!

Hozzávalók 8 darabhoz:

- 1 marék ribizli (vagy amilyen gyümölcs éppen van otthon)

- 1 marék menta

- 80 g poreritrit

- egy fél citrom leve

- kb. 600 ml szűrt víz vagy ásványvíz (de variálhatod lefőzött teával)

 

Elkészítés:

A ribizlit megmossuk és leszemezzük. 

A szűrt vízben elkeverjük a poreritritet és a citromlevet. Igazából limonádét készítünk. Kóstoljuk meg közben, és ízlés szerint édesítsük vagy rakjunk még hozzá citromlevet. 

Előkészítjük a jégkrém formákat és ízlés szerint megpakoljuk őket ribizlivel és mentával, majd felöntjük őket a limonádéval. Ezt követően a fagyasztóba tesszük legalább 4 órára. Tálalás előtt hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten a formákat, így könnyen kiszedhetjük majd belőlük a jégkrémeket. 

Tápérték adatok 1 adagra

6 kcal, 11 g szénhidrát (ez ellentmondásnak tűnik, de nem szívódik fel a szénhidrát az eritritből, így a kalóriába nem számít bele), 0 g zsír, 0 g fehérje.

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder blogján