Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Ragacsos rizs mangóval

Itt az ideje, hogy a tejberizsen túl is lássunk!

Egy könnyű desszertet megengedhetsz magadnak, a mangó és a fekete rizs pedig igazán különlegessé varázsolja ezt a finomságot. A ragacsos rizst Thaiföldön friss érett mangóval és kókusztejes szósszal árulják desszertként. Bárhol lehet kapni, nagyon közkedvelt. Sima rizzsel sajnos nem ugyanaz az élmény, ezért mindenképpen ajánljuk a ragacsos rizs beszerzését.

Hozzávalók (4 adaghoz):

2-3 főre

2 bögre ragacsos rizs.

4 bögre víz

A szószhoz:

250 ml kókusztej (Aroy-D a legjobb)

egy kevés eritrit

1 közepes mangó

1 közepes banán

Elkészítés:

Áztasd be a rizst egy éjszakára 4 bögre vízbe.

Másnap öntsd le róla a vizet és tedd bele a rizst egy párolóba. A párolót tedd egy fazékba és önts alá vizet. 20-30 percig párold de ne felejts néha alá vizet önteni.

Közben készítsd el a szószt. Egy wok serpenyőben melegítsd fel a kókusztejet és keverj bele egy kis cukrot ízlés szerint. Egy nagyon pici sót is tegyél bele. A fele kókusztejet öntsd ki egy tálba, erre még később lesz szükséged. A maradék kókusztejbe ( a serpenyőben) keverd bele a rizst, keverd össze és melegítsd meg.

Melegen tálald, öntsd nyakon a tálban lévő kókusztejjel és friss mangóval és ha szereted banánnal tálald.

Nagyon egyszerű de isteni desszert!

Tápérték adatok 1 főre:

484 kcal, 85 g szénhidrát, 6,7 g fehérje, 12 g zsír

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.
További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Yolcsita eats blogján