Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Pisztáciás sült cékla

Istock | A sült cékla pisztácia kombi csak egy alap, amit feldobhatsz sült sajtokkal, reszelt citromhéjjal, salátával.... hm...

Fogyassz céklát, amikor csak teheted!

 A cékla az egyik legjobb alapanyag futóknak. Magas az antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-tartalma, értágító és gyulladáscsökkentő hatása miatt a gyorsabb regenerációt segíti elő.

Hozzávalók:

½ kg bébicékla (megpucolva és felkockázva)

½ bögre Sherry ecet vagy vörösborecet

2 és ¼ evőkanál olívaolaj

1 közepes fej mogyoróhagyma (apróra felkockázva)

1 teáskanál friss kakukkfű (felaprítva)

¼ bögre nyers pisztácia (felaprítva)

2 evőkanál friss tárkony (felaprítva)

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A céklát egy serpenyőben keverd össze ¼ bögre ecettel, 2 evőkanál olívaolajjal és ¼ bögre vízzel. Ízlés szerint sózd meg. Fedd le alufóliával, majd süsd addig, ameddig a cékla meg nem puhul (nagyjából 40-50 perc). Hagyd kihűlni.

A sült céklát szórd egy tálba, majd keverd össze a mogyoróhagymával, a kakukkfűvel, a maradék ecettel és olívaolajjal, ha szükséges, sózd meg. Hagyd állni 2 órán keresztül.

Tálalás előtt szórd meg pisztáciával és tárkonnyal.

Tápérték adatok:

1 adagra: energia: 200 kcal, szénhidrát: 14 g, fehérje: 2 g, zsír: 16 g

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.

 

Recept forrása: www.bonappetit.com