Szöveg: zizi kalandjai | 2018.05.07. | Frissítve: 2018.07.22. | |
A tofu szuper fehérjeforrás a vegáknak, vegánoknak vagy azoknak, akik annyira nem rajonganak a húsért. Az ázsiai konyhából átszivárgó tofuhoz bármelyik bioboltban vagy nagyobb áruházban hozzá lehet jutni eleve ízesített változatokban is. Mi most egy pirított verziót mutatunk, ami nem csak finom és olcsó fogás, de pillanatok alatt készen van. Rizzsel vagy pirított lilakáposztával együtt pompás fogás, mi nagyon szeretjük.
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc
FŐZÉSI IDŐ
20 perc
TELJES IDŐ
30 perc
HOZZÁVALÓK
2 csomag (300 g/csomag) natúr kemény tofu, felesleges víz kipréselve belőle, 1x1 cm-es kockákra vágva
1 db nagy kápia paprika, kisebb darabokra vágva
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 evőkanál kókuszzsír
só
feketebors
Tápérték adatok 4 adaggal számolva:1 adagra: energia: 291kcal, szénhidrát: 5,5g, fehérje: 24g, zsír:18g A tápérték számítást Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte |
ELKÉSZÍTÉS
Tegyünk a serpenyőbe fél evőkanál kókuszzsírt, adjuk hozzá a felkockázott tofu és kápia paprika felét.
Közepes lángon kezdjük el pirítani a hozzávalókat.
Öt perc eltelte után adjuk hozzá a felaprított fokhagyma felét és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítsuk így az összetevőket, ameddig a tofu minden oldala aranybarnára nem sül.
Kanalazzuk ki az elkészült tofut, paprikát, majd a maradék alapanyagokból készítsük el a második adagot ugyanígy. Azért van szükség arra, hogy két részletben csináljuk, hogy a tofu kockák és a kápia paprika is jól meg tudjanak pirulni minden oldalukon.