Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Pirított tofu kápia paprikával

Zizikalandjai engedélyével

Gluténmentes, tejmentes, vegán étel, ami pillanatok alatt elkészül.

A tofu szuper fehérjeforrás a vegáknak, vegánoknak vagy azoknak, akik annyira nem rajonganak a húsért. Az ázsiai konyhából átszivárgó tofuhoz bármelyik bioboltban vagy nagyobb áruházban hozzá lehet jutni eleve ízesített változatokban is. Mi most egy pirított verziót mutatunk, ami nem csak finom és olcsó fogás, de pillanatok alatt készen van. Rizzsel vagy pirított lilakáposztával együtt pompás fogás, mi nagyon szeretjük.  

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ

10 perc

FŐZÉSI IDŐ

20 perc

TELJES IDŐ

30 perc

HOZZÁVALÓK

2 csomag (300 g/csomag) natúr kemény tofu, felesleges víz kipréselve belőle, 1x1 cm-es kockákra vágva

1 db nagy kápia paprika, kisebb darabokra vágva

4 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 evőkanál kókuszzsír

feketebors

 

 

Tápérték adatok 4 adaggal számolva:


1 adagra: energia: 291kcal, szénhidrát: 5,5g, fehérje: 24g, zsír:18g
A tápérték számítást Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte

ELKÉSZÍTÉS

Tegyünk a serpenyőbe fél evőkanál kókuszzsírt, adjuk hozzá a felkockázott tofu és kápia paprika felét.

Közepes lángon kezdjük el pirítani a hozzávalókat. 

Öt perc eltelte után adjuk hozzá a felaprított fokhagyma felét és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítsuk így az összetevőket, ameddig a tofu minden oldala aranybarnára nem sül. 

Kanalazzuk ki az elkészült tofut, paprikát, majd a maradék alapanyagokból készítsük el a második adagot ugyanígy. Azért van szükség arra, hogy két részletben csináljuk, hogy a tofu kockák és a kápia paprika is jól meg tudjanak pirulni minden oldalukon.

 

Köszönjük a szuper receptet Zizinek, akit a következő csatornákon érhetsz el: 
Blog, Instagram, FacebookVegán főzőkurzus Zizinél