A palacsintában az a legjobb – amellett persze, hogy finom –, hogy nagyon egyszerű elkészíteni a tésztát. Ezután már csak fel kell dobni a kedvenc idénygyümölcseinkkel, ízlés szerint egy kevés juharsziruppal vagy mézzel, és már kész is a tápláló édesség.
Hozzávalók (2 személyre):
2 db banán
2 db tojás
50 g zabpehely
½ teáskanál sütőpor
csipetnyi só
kevés zsiradék a sütéshez
méz a tálaláshoz
banán és eper (vagy bármilyen ízlés szerinti gyümölcs) a tálaláshoz
Elkészítése:
Tedd egy turmixgépbe a banánt, a üsd bele a tojásokat, szórd hozzá a zabpelyhet, a sütőport és a sót. Turmixold simára, aztán hagyd állni a tésztát legalább 10 percig.
Kevés zsiradékot hevítsd fel egy palacsintasütőben, majd önts rá 8-10 cm átmérőjű tésztaplecsniket. A palacsintákat süsd meg mindkét oldalukról aranybarnára. Tálald mézzel meglocsolva, a feldarabolt banánnal és eperrel.
Elkészítési idő: 20 perc
Tippek:
• A palacsinta tésztáját ízesítheted egy csipetnyi fahéjjal.
• Ebben a receptben nincs liszt, de menj biztosra, ha gluténmentes fogást szeretnél: válassz olyan zabpelyhet, aminek a csomagolásán fel van tüntetve, hogy gluténmentes!
Ezt is próbáld ki!
Joghurtfagyi házi granolával és bogyós gyümölcsökkel
Banános zabkásasüti almával és mandulával!
Ribizlis túrószelet – szénhidrátban szegény, fehérjében gazdag