Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Palacsinta banánból és zabpehelyből friss gyümölcsökkel

Istock | Bármilyen idénygyümölccsel feldobhatod!

Könnyű, finom és gluténmentes.

A palacsintában az a legjobb – amellett persze, hogy finom –, hogy nagyon egyszerű elkészíteni a tésztát. Ezután már csak fel kell dobni a kedvenc idénygyümölcseinkkel, ízlés szerint egy kevés juharsziruppal vagy mézzel, és már kész is a tápláló édesség.

 

Hozzávalók (2 személyre):

2 db banán

2 db tojás

50 g zabpehely

½ teáskanál sütőpor

csipetnyi só

kevés zsiradék a sütéshez

méz a tálaláshoz

banán és eper (vagy bármilyen ízlés szerinti gyümölcs) a tálaláshoz

 

Elkészítése:

Tedd egy turmixgépbe a banánt, a üsd bele a tojásokat, szórd hozzá a zabpelyhet, a sütőport és a sót. Turmixold simára, aztán hagyd állni a tésztát legalább 10 percig.

Kevés zsiradékot hevítsd fel egy palacsintasütőben, majd önts rá 8-10 cm átmérőjű tésztaplecsniket. A palacsintákat süsd meg mindkét oldalukról aranybarnára. Tálald mézzel meglocsolva, a feldarabolt banánnal és eperrel.

Elkészítési idő: 20 perc

 

Tippek:

• A palacsinta tésztáját ízesítheted egy csipetnyi fahéjjal.

• Ebben a receptben nincs liszt, de menj biztosra, ha gluténmentes fogást szeretnél: válassz olyan zabpelyhet, aminek a csomagolásán fel van tüntetve, hogy gluténmentes!

 

Ezt is próbáld ki!

Joghurtfagyi házi granolával és bogyós gyümölcsökkel

Banános zabkásasüti almával és mandulával!

Ribizlis túrószelet – szénhidrátban szegény, fehérjében gazdag