Puha, édes gyümölcs, ropogós zabpehelymorzsaréteg: ez egy eszméletlenül finom édesség, és ami a legjobb benne, hogy a kalóriatartalma egyáltalán nem vészes, így akár még a testsúlycsökkentő étrendben is helyet kaphat.
HOZZÁVALÓK (8 ADAGHOZ):
4 db nagy őszibarack (szezonon kívül cukormentes őszibarackbefőtt)
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
75 g zabpehely
30 g teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál méz vagy agávé szirup
2 evőkanál kókuszzsír + a tepsihez
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy 20 x 20 cm-es tepsit vékonyan kenj ki zsiradékkal. A barackot hámozd meg, darabold fel, majd tedd egy tálba. (Amennyiben befőttet használsz, alaposan csepegtesd le, majd szeleteld fel.) Keverd össze a kukoricakeményítővel, a mandulakivonattal és ¼ teáskanálnyi fahéjjal. Egy másik edényben keverd össze a zabpelyhet, a lisztet és a maradék fahéjat. Add hozzá a mézet és a megolvasztott kókuszzsírt, majd dolgozd össze az ujjaiddal (morzsás, darabosabb állagú elegyet fogsz kapni).
A barackot oszd el az előkészített tepsi alján, majd egyenletesen morzsold/szórd rá a zabpehelymorzsát. Süsd a desszertet 35-45 percig. Akkor jó, amikor a barack már folyósan bugyog, a zabpelyhes réteg pedig szép aranybarna színű. Fogyasztás előtt hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, de a legfinomabb akkor lesz, ha kb. 2 órán át pihen.
Elkészítési idő: 60 perc