Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Őszibarackos morzsasüti (crumble)

123RF | A crumble, azaz morzsasüti nálunk természetesen zabpehelyből készül

Könnyű desszert, ami akár a fogyókúrába is beleférhet.

Puha, édes gyümölcs, ropogós zabpehelymorzsaréteg: ez egy eszméletlenül finom édesség, és ami a legjobb benne, hogy a kalóriatartalma egyáltalán nem vészes, így akár még a testsúlycsökkentő étrendben is helyet kaphat.

 

HOZZÁVALÓK (8 ADAGHOZ):

4 db nagy őszibarack (szezonon kívül cukormentes őszibarackbefőtt)

2 evőkanál kukoricakeményítő

1 teáskanál mandulakivonat

1 teáskanál őrölt fahéj

75 g zabpehely

30 g teljes kiőrlésű liszt

2 evőkanál méz vagy agávé szirup

2 evőkanál kókuszzsír + a tepsihez

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy 20 x 20 cm-es tepsit vékonyan kenj ki zsiradékkal. A barackot hámozd meg, darabold fel, majd tedd egy tálba. (Amennyiben befőttet használsz, alaposan csepegtesd le, majd szeleteld fel.) Keverd össze a kukoricakeményítővel, a mandulakivonattal és ¼ teáskanálnyi fahéjjal. Egy másik edényben keverd össze a zabpelyhet, a lisztet és a maradék fahéjat. Add hozzá a mézet és a megolvasztott kókuszzsírt, majd dolgozd össze az ujjaiddal (morzsás, darabosabb állagú elegyet fogsz kapni).

A barackot oszd el az előkészített tepsi alján, majd egyenletesen morzsold/szórd rá a zabpehelymorzsát. Süsd a desszertet 35-45 percig. Akkor jó, amikor a barack már folyósan bugyog, a zabpelyhes réteg pedig szép aranybarna színű. Fogyasztás előtt hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, de a legfinomabb akkor lesz, ha kb. 2 órán át pihen.

Elkészítési idő: 60 perc