Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Őszibarackos bulgursaláta a meleg napokra

WonderfoodWonder engedélyével

Gyors és szuper finom ötlet ebédre, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.

Szuper bulgursali, ami nem csak azért zseniális, mert pont 15 perc alatt készül el, hanem azért is, mert az őszibarack egyenesen szuperré teszi az amúgy hétköznapi salátát. Futás után kiváló ebéd behűtve! Hmm!

Ne féljünk kísérletezni akár málnával vagy korábbi hónapokban eperrel, mert jól passzolnak az ilyen ételekhez is. 

Hozzávalók 1 adagra:

45 g bulgur

1 nagyobb paradicsom

1 paprika

1 uborka

5-6 levél jégsaláta 

1 őszibarack 

magvak (1-1 teáskanál szezám, lenmag, napraforgó)

20 g kecskesajt vagy gomolyasajt

Öntethez:

2 tk extra szűz olívaolaj

2 tk almaecet

1 tk balzsamecet

2-3 csepp stevia

só, bors

 

Elkészítés:

A bulgurt feltesszük főni egy kis sóval, kétszer annyi vízzel 10 percig. 10 perc után elzárjuk a gázt, és még 2-3 percig fedő alatt hagyjuk puhulni. 

Közben megtisztítjuk a salátát, összetépkedjük; apró darabokra vágjuk a megmosott paradicsomot, paprikát, uborkát és őszibarackot is.

A magvakat száraz serpenyőben pirosra pirítjuk. 

A bulgurt, a zöldségeket és a barackot összeforgatjuk, leöntjük az összekevert öntettel és megszórjuk a magvakkal. A barackhoz szépen illenek az olyan karakteresebb sajtok, mint a kecske vagy gomolyasajt, úgyhogy kis kockákra vágva azt is adhatunk hozzá. 

Egy adag tápértéktartalma:

503 kcal, 52g szénhidrát, 18g fehérje és 22g zsír.

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.
További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder blogján