Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Olajbogyókrém brokkolival és zabpehellyel

Istock | Olajbogyókrém, amelynek az alapja az olajbogyó mellett a brokkoli és a zabpehely

Házi szendvicskrém vagy akár tésztaszósz.

A brokkolis-zabpelyhes olajbogyókrémet rengeteg módon fogyaszthatod. Lehet dip, mártogathatsz bele feldarabolt zöldségféléket. Kenheted kenyérre, extrudált kenyérre szendvicskrémként. Összekeverheted főtt tésztával: egy kevés reszelt sajttal megszórva nagyszerű főétel.

 

Hozzávalók (10 adaghoz):

1 tk extra szűz olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

100 g brokkoli (a rózsák durvábbra darabolva)

90 g zabpehely

50 g pizzamozzarella (feldarabolva)

¼ bögre magozott, zöld olajbogyó

frissen őrölt fekete bors

1 tk őrölt kömény

1 marék dió

 

Elkészítése:

1. Egy teflonserpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá az átnyomott fokhagymát és a brokkolit, hintsd meg sóval, majd lefedve párold meg.

2. Amikor a brokkoli megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Utána tedd át konyhai robotgépbe, és add hozzá a többi hozzávalót. Dolgozd addig, míg jól össze nem áll. Maradhat a massza kicsit darabosabb, de azért legyen kenhető állagú.

3. Kóstold meg a krémet, és szükség szerint ízesítsd utána sóval és borssal.

Elkészítési idő: 25 perc

 

Tipp:

• Mi zöld olajbogyóval készítettük, de bátran kipróbálhatod fekete olajbogyóval is.

• A pizzamozzarella opcionális, tofut is használhatsz helyette. Sőt, túróval is ki lehet próbálni, ha a krémesebb fajtát választod, a krém is simább lehet.