Természetesen mikróban is össze tudod melegíteni fél perc alatt a zabkása hozzávalóit, de ha szánsz 5 percet arra, hogy a tűzhelyen főzd meg, még inkább érvényesülni fog a fűszerek aromája.
Hozzávalók (2 személyre):
80 g zabpehely
250 g növényi ital
sztívia
100 ml narancslé
1 db narancs
½ – ½ tk őrölt fahéj és gyömbér
½ tk vaníliakivonat
eper, mandulapehely, napraforgómag a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Egy kis teflonlábasba öntsd bele a zabpelyhet, a növényi italt, a narancslevet, a narancs lereszelt héját, a fahéjat, a gyömbért és a vaníliát, majd ízlés szerinti mennyiségű sztíviát.
2. Keverd össze a hozzávalókat, majd melegítsd forrásig. Ekkor mérsékeld alatta a lángot, és főzd a kását kb. 5 percig, amíg el nem kezd szépen besűrűsödni.
3. Húzd le az edényt a tűzről, majd oszd el a kását két müzlis tálkába. Az epret szeleteld fel, narancsot hámozd meg, ízlés szerint szeleteld fel vagy bontsd gerezdekre. Tálald a kását a naranccsal, az eperrel és a mandulapehellyel, napraforgómaggal megszórva.
Elkészítési idő: 10 perc
Tipp:
• A narancsos-fahéjas-gyömbéres ízvilág picit a karácsonyt idézi, és ha majd télen is elég kerül ez a recept, reszelj a kása tetejére egy kevés magas kakaótartalmú csokit is, hiszen a narancs és az étcsoki verhetetlen párost alkotnak. De ha a fahéjat és gyömbért kihagyod a hozzávalók közül, egy csapásra „tavasziasabb” lesz az étel, akár még egy kevés liofolizált epret is keverhetsz a kásához.