Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mentolos vegán jégkrém

Istock | A nyári hőség egyik legtutibb vegán fagyija, "mert megérdemled" jeligére.

Futás utáni hűsítő édesség.

A természetes alapanyagokból készült finomság egy kemény edzés után szuper hűsítő „jutalomfalat”. A hozzávalókban az ásványi anyagok közül a mangán található jelentősebb mennyiségben, ami a kötőszövet képzésében és a csontok növekedésében játszik leginkább szerepet, de koenzimként a zsír- és szénhidrát-anyagcserében is részt vesz.

 

Hozzávalók (6 jégkrémhez):

½ db magozott, hámozott avokádó

200 ml zsíros kókusztej (konzerv)

250 ml zabtej/zabital

2 evőkanál agavé szirup

1 teáskanál borsmenta kivonat

100 g vegán csokicsepp

 

Elkészítés:

Tedd az avokádót, a kókusztejet, a zabtejet, az agavé szirupot és a mentakivonatot egy mixerbe vagy aprítóba, és alaposan dolgozd össze.

Amikor már homogén masszát kaptál, keverd bele a csokicseppet is.

Óvatosan öntsd a masszát jégkrémformába, de figyelj oda arra, hogy a csokicseppek hajlamosak a keverék alján megbújni, kanállal adagolva egyenletesebben fogod tudni elosztani. Ügyelj rá, hogy ne maradjanak levegőbuborékok a formában. Ne töltsd teljesen tele a formákat, különben a pálcika behelyezésekor oldalt ki fog oldalt folyni a massza.

Nyomd bele a pálcikát a formákba, majd tedd be egy éjszakára a mélyhűtőbe a jégkrémet.

Tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból, hagyd 5 percet melegedni, hogy ki tudd húzni a jégkrémeket. Ha nem sikerül, meleg vízzel segíthetsz nekik kicsúszni a formából.

Tápérték adatok

1 jégkrémre:

Energia: 200 kcal, szénhidrát: 17 g, fehérje: 1,9 g, zsír: 14 g

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
 Recept forrása: www.wearesovegan.com