Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Medvehagymás humusz

gourmandelle.com/ | A medvehagyma nagy sláger, finom is, tele van C-vitaminnal, de figyelj, hogy véletlenül se olyan területről gyűjts, ahol gyöngyvirág is előfordulhat. A két levél könnyen összetéveszthető!

Nagy sláger a medvehagyma.

Elindult a medvehagymaszezon! A medvehagymában rengeteg a C-vitamin, emiatt számos jótékony egészségügyi hatása van (például fertőtlenítő, vérnyomáscsökkentő), csak arra vigyázz, hogy avatatlan szemmel könnyű összekeverni a gyöngyvirág levelével, ami mérgező. Ez a medvehagymás humusz kiváló rost-, vas- és mangánforrás, a vitaminok közül pedig a C- és E-vitamin található meg benne jelentősebb mennyiségben. 

Hozzávalók: 

1 darab 800 grammos csicseriborsó-konzerv (lecsepegtetve és megszárítva)

1 bögre felaprított medvehagyma

1/2 db citrom leve

1 evőkanál tahini szósz

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

só ízlés szerint

opcionális: szezámmag, édes-nemes pirospaprika, petrezselyemzöld

 

Elkészítés: 

Minden hozzávalót tegyél bele az aprítóba

Addig járasd a gépet, ameddig extra krémes, homogén állagú masszát nem kapsz. Ez nagyjából 5 perc.

Egy kevés hideg vízzel még selymesebbé teheted a humuszt.

Tálalás előtt díszítésként ízlés szerint szórd meg a tetejét szezámmaggal, pirospaprikával, petrezselyemzölddel.

Tápérték adatok:

1 adagra számolva kenyér nélkül

Energia: 176 kcal, szénhidrát: 13 g, fehérje: 7 g, zsír: 9,6 g 

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.

 

Recept forrása: gourmandelle.com