Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Marha szelet, padlizsán toronnyal

Rakonczai Bea, olimpikon maratoni ezt a padlizsántornyot és a hozzávaló husit a verseny hetében is javasolja, akár tésztával kiegészítve is.

Ha finomat szeretnék enni, akkor ezt a receptet szívesen csinálom. Akár vacsorára is belefér, nem hízlal.  Ha szénhidrát feltöltős időszak van, akkor tagiatelle tésztát is javaslok mellé. Nézzük a receptet!

Hozzávalók:

szeletelt marhahús (bélszín, fehérpecsenye),

padlizsán,

mozzarella,

paradicsom,

bazsalikom, só, bors

Hozzávalók a páchoz:

2 gerezd  zúzott fokhagyma,

vörös bor,

4-5 szem boróka bogyó megtörve,

2-3 babér leveél,

2-3 ág rozmaring,

mustár, só, bors, oliva olaj

[valami]

A páchoz a hozzávalókat összekeverem, a marhahús szeleteket jól megforgatom benne. Egy éjszakát hűtőben állni hagyom, de ha sietős, akkor legalább 1-2 órát. Másnap a húst kiveszem a pácból és az olajat kicsit leitattom róla. Félre teszem, addig elkészitem a köretet.

A padlizsánt karikára vágom, sózom, borsozom és oliva olajon kisütöm. A paradicsomokat és a mozzarellát szintén karikára vágom. Lehetőség szerint egyforma karikák legyenek. Ha a padlizsánokat kisütöttem, elkészitem a tornyokat. Egy tepsiben alulra egy karika padlizsán, erre egy karika paradicsom, erre egy karika mozzarella, majd pici só, bors és  egy levél bazsalikom, ismét padlizsán, paradicsom, mozzarella, só bors és bazsalikom levél kerülnek egymásra.  Ez egy torony. Annyi torony készül, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A végén oliva olajjal meglocsolom. 180-200 fokos sütőbe teszem, amíg picit összesül és a sajt is jól ráolvad.

Ezalatt kisütöm a húsit, jó forró serpenyőben, kevés oliva olajon. Mikor már majdnem kész, bele dobok egy kis vajat.

A kész marhahúst a padlizsán toronnyal tálalom.

Ha tésztát is szeretnél enni hozzá, akkor az olivaolajas, vajas ízkavalkádban forgast meg a kifőzött tésztát, ami a marhahús sütéséből visszamaradt.

Egy pohár jófajta vörös bort is nagyon illik hozzá.

Jó étvágyat!