Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Mandulás-aszalt gyümölcsös energiagolyó

Istock | Egy kis desszert futás utánra.

Vegán édesség hozzáadott cukor nélkül.

Az alma és a fahéj igazán őszies ízvilágot kölcsönöz ezeknek a laktató falatkáknak, amiben az édes ízt a datolya és az aszalt áfonya biztosítja. Vegán, laktózmentes, és ha garantáltan gluténmentes zabpehelyből készíted, akkor természetesen gluténmentes is.

 

Mandulás-aszalt gyümölcsös energiagolyó

Hozzávalók (25 darabhoz):

1,5 csésze mandula

½ csésze zabpehely

10 szem medjool datolya

8-10 szem szárított almacsipsz

½ csésze aszalt áfonya (cukrozatlan!)

1 teáskanál őrölt fahéj

csipetnyi só

 

Elkészítése:

A mandulát szórd konyhai aprítóba, és dolgozd egészen apró darabokra. Öntsd egy tálba, és keverd össze a zabpehellyel.

Tedd a datolyát az aprítóba, és dolgozd masszává. Ezután add hozzá az áfonyát, az almacsipszet, a zabpelyhes-mandulás keveréket, a fahéjat és a sót, majd keverd össze. A masszából formázz kis golyókat.

Elkészítési idő: 15 perc

 

Tippek:

  • Ha nem áll össze a massza, annak az lehet az oka, hogy túl száraz a datolya. Ebben az esetben nyugodtan adhatsz a masszához egy kevés vizet, hogy jól formázható állagú legyen.
  • Hűtőben 1-2 hétig, mélyhűtőben 3 hónapig eláll.