Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Málnás-banános zabpehelymuffin

123RF | Málna, banán, zabpehely: ez a trió minden sütiben verhetetlen!

Egyszerű kevert süti.

Ráérős hétvégéken kiváló reggeli, főleg futóknak, hiszen banán és zabpehely is van benne. Nagyon egyszerű összedobni, 30-35 perc alatt el is készül. 

 

HOZZÁVALÓK (6 DARABHOZ):

1 db banán

1 db tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

85 g méz

120 ml zsírszegény tej

140 g natúr görög joghurt

150 g zabpehely

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

csipetnyi só

125 g málna (friss vagy mirelit)

 

Elkészítése:

A banánt pépesítsd egy villával. Keverd simára a tojással, a vaníliakivonattal, a mézzel, a tejjel és a joghurttal. Utána szórd hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd jól keverd össze.

Egy muffinforma mélyedéseibe helyezz kapszlikat (a fenti tésztamennyiségből kb. 6 db muffin lesz), majd töltsd meg a keverékkel. Oszd el a tésztán a málnaszemeket, majd süsd a sütit 180 fokon kb. 25-30 percig (tűpróbáig).

Elkészítési idő: 30-35 perc

 

Tippek:

• Ha belefér egy kicsit magasabb zsírtartalmú édesség is az étrendedbe, némelyik muffin tetejére gyümölcs helyett csokidarabkákat is tehetsz.

• A málna fanyarul édes ízéhez remekül illik a kókusz! A zabpehely mennyiségéből vegyél le kb. 1 evőkanálnyit, és helyettesítsd kókuszreszelékkel.