Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Lime-kivi pite ízű zabkása

Istock | Lime-kivi pite ízű zabkása

Akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán át állni hagyod!

Természetesen tudjuk, hogy a zabkása nem pite, de a gyümölcs-krém-kekszalap verhetetlen trióját megpróbáljuk megidézni. A gyümölcs marad, a krémes-tartalmas állagot a görög joghurt és a zabkása keveréke adja, a kekszalapot pedig a zabkása tetejére szórt, durvára tört teljes kiőrlésű keksz „helyettesíti”. Talán nem klasszikus pite, de cukor biztos kevesebb van benne!

 

Hozzávalók (1 adaghoz):

35 g zabpehely

75 ml kókuszital (vagy más növényi ital vagy zsírszegény tej)

1,5 evőkanál görög joghurt

1 tk frissen facsart lime-lé

1 ek mazsola

1 db kivi

1-1 ek durvára aprított teljes kiőrlésű keksz és mandula

1 ek méz

½ tk frissen reszelt lime-héj

 

Elkészítése:

1. A zabpelyhet keverd össze a kókuszitallal, a joghurttal, a lime-lével és a mazsolával. A kivit hámozd meg, szeleteld fel, majd szórd rá a kására. Legalább 1 órára – de akár egy teljes éjszakára – tedd be a hűtőbe lefedve.

2. Miután az ízek jól összeértek, szórd meg a zabkását a mandulával vagy a keksszel és a lime reszelt héjával, és már fogyaszthatod is!

Elkészítési idő: 5 perc + hűtés
 

Tipp:

• Ha egyéjszakás kását szeretnél, csavaros tetejű üvegbe, befőttesüvegbe keverd össze a hozzávalókat, kivéve a kekszet és a mandulát, azt csak fogyasztás előtt szórd az ételre! Ha még nem próbáltad az egyéjszakás zabkását, mindenképp érdemes kísérletezned vele, mert szuperül összeérnek az ízek! 

• Természetesen nem muszáj kivivel készíteni, válaszd nyugodtan a kedvenc idénygyümölcsödet!