Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Lepénykenyér glutén, tejtermék és tojás nélkül

Pofon egyszerű, millió módon variálható jolly-joker recept.

Akár menned kell valahova, akár csak előre szeretnél készülni pár nappal, a lapkenyerek szuper variációs lehetőséget kínálnak. Tehetsz bele tofut, megpakolhatod zöldségekkel vagy akár hússal, szuper elviteles ebéd lesz belőle. Mi most a lapkenyér receptjét hoztuk el, amit különféle feltétekkel a végtelenségig variálhatsz. A saját készítésű lapkenyér pedig biztosan nem okoz meglepetést, és nem tartalmaz felesleges adalékanyagokat. 

Hozzávalók 5-6 db lepényhez:

2 púpos evőkanál csicseriborsó liszt

3 púpos evőkanál hajdinaliszt

4 púpos evőkanál barna rizsliszt

1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna

2 kávéskanál útifűmaghéj

3-4 kávéskanál só

1 kávéskanál római kömény

4 gerezd fokhagyma

1 evőkanál növényi olaj

2,5-3 dl langyos víz

 

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, belereszeljük a fokhagymát, majd fokozatosan, lassan adagolva hozzáadjuk a langyos vizet. A víz mennyisége eltérő lehet, érdemes tényleg lassan adagolni, néha 3 dl-t vesz fel, de van, hogy elég 2,5 dl is. Az a lényeg, hogy nagyon sűrű palacsintatészta állagot kell kapnod. Ha ez megvan, hozzáadjuk az 1 evőkanál olajat. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, és ¾-1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele. Kissé eloszlatjuk körkörösen a masszát, hogy ne legyen túl vastag a lepény, és mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, nincs más, mint megtölteni és jó ízűen elfogyasztani.

Tápérték adatok 1 lepénnyel számolva: 


159kcal, 26g szénhidrát, 4,9g fehérje, 3,1g zsír és ami szuper: 3,8g rost

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.
További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Ínyencfitnesz blogján!