Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Laktató nyári saláta

Arzamasova | Minden ízében nyár!

Főételnek is tökéletes!

Zamatos paradicsom, roppanó kígyóuborka és kaliforniai paprika, főtt kukorica, fekete bab... Ez a vitaminokban és tápanyagokban gazdag saláta akár főételnek is kiváló egy meleg napon, de sovány húsok mellé is szuper köret (ebben az esetben az alábbi mennyiség 6 személyre is elegendő lehet)!

Ha lehet, készítsd frissen főtt kukoricából, mert úgy az igazán nyárias, de természetesen ha erre nincs időd, akkor mirelit vagy konzerv változattal is helyettesíthető.

 

Kukoricás-fekete babos nyári saláta

Hozzávalók (4 személyre):

250 g koktélparadicsom

1 db kígyóuborka

2-3 cső friss főtt kukorica*

2 db piros kaliforniai paprika

1 nagyobb fej lila hagyma

1 maréknyi apróra vágott friss korianderzöld vagy petrezselyemzöld

400 g fekete bab (konzerv)

Az öntethez:

2 evőkanál olívaolaj

kb. ¼ csésze almaecet

1 teáskanál méz

frissen őrölt bors

(*Nagyjából egy bögrényi legyen a kukoricaszemek mennyisége, de ezt természetesen ízlés szerint változhat)

 

Elkészítése:

A koktélparadicsomot, az uborkát és a paprikát mosd meg. A paradicsomszemeket vágd félbe, a paprikát csumázd ki, majd a kígyóuborkával együtt vágd kisebb kockákra.

A főtt kukoricákról egy éles késsel vágd le a szemeket. A lila hagymát vékonyan karikázd fel, a babot pedig csepegtesd le. Az előkészített zöldségféléket szórd egy nagyobb salátástálba, keverd hozzá az apróra vágott zöldfűszert.

Az öntethez keverd össze alaposan az olívaolajat, az almaecetet és a mézet, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Öntsd a salátához, forgasd össze, és ízlés szerint sózd, borsozd utána.

Elkészítési idő: 20 perc (+ a kukorica főzése, ha friss főtt kukoricából készíted)