Zamatos paradicsom, roppanó kígyóuborka és kaliforniai paprika, főtt kukorica, fekete bab... Ez a vitaminokban és tápanyagokban gazdag saláta akár főételnek is kiváló egy meleg napon, de sovány húsok mellé is szuper köret (ebben az esetben az alábbi mennyiség 6 személyre is elegendő lehet)!
Ha lehet, készítsd frissen főtt kukoricából, mert úgy az igazán nyárias, de természetesen ha erre nincs időd, akkor mirelit vagy konzerv változattal is helyettesíthető.
Kukoricás-fekete babos nyári saláta
Hozzávalók (4 személyre):
250 g koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
2-3 cső friss főtt kukorica*
2 db piros kaliforniai paprika
1 nagyobb fej lila hagyma
1 maréknyi apróra vágott friss korianderzöld vagy petrezselyemzöld
400 g fekete bab (konzerv)
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
kb. ¼ csésze almaecet
1 teáskanál méz
frissen őrölt bors
só
(*Nagyjából egy bögrényi legyen a kukoricaszemek mennyisége, de ezt természetesen ízlés szerint változhat)
Elkészítése:
A koktélparadicsomot, az uborkát és a paprikát mosd meg. A paradicsomszemeket vágd félbe, a paprikát csumázd ki, majd a kígyóuborkával együtt vágd kisebb kockákra.
A főtt kukoricákról egy éles késsel vágd le a szemeket. A lila hagymát vékonyan karikázd fel, a babot pedig csepegtesd le. Az előkészített zöldségféléket szórd egy nagyobb salátástálba, keverd hozzá az apróra vágott zöldfűszert.
Az öntethez keverd össze alaposan az olívaolajat, az almaecetet és a mézet, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Öntsd a salátához, forgasd össze, és ízlés szerint sózd, borsozd utána.
Elkészítési idő: 20 perc (+ a kukorica főzése, ha friss főtt kukoricából készíted)