Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Kedvencünk: a pesztós zöld tészta

Istock | Zöld pesztónkba kelt és bazsalikomot tettünk

Egy igazi szénhidráttöltő fogás sok fehérjével, kevés zsírral.

Ez a fogás egy jó kis szénhidráttöltős étel alacsony zsírtartalommal. A fodros kelnek köszönhetően magas a vitamintartalma (különösen K-vitamin és folsav). A fehérjetartalma meglepően magas. Futást megelőzően 3-4 órával, illetve a magas fehérjetartalma miatt futás utánra is ajánljuk. 

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

180 g tagiatelle vagy spagetti durumtészta

180 g fodros kel

1 nagy marék friss bazsalikom

3 evőkanál fenyőmag

20 g sörélesztő pehely

bors

1 teáskanál almaecet

opcionális: olívaolaj

 

Elkészítés: 

A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint. Közben egy nagyobb edényben önts vizet, forrald fel, majd add hozzá a fodros kelt. Főzd 5 percig. Szűrd le a kelt, a főzővizet pedig tedd félre későbbre. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára kb. 3 perc alatt.

Tégy 2 evőkanál fenyőmagot, a lecsepegtetett fodros kelt, a fodros kel félretett főzővízéből 250 ml-t, a bazsalikomot, a sörélesztő pelyhet, az almaecetet és egy nagyobb csipet sót egy aprítóba. Addig járasd a gépet, ameddig homogén masszát kapsz.

Keverd a zöld szószhoz a leszűrt tésztát, és szükség szerint sózd, borsozd utána az ételt. Tálaláskor szórd meg a maradék pirított fenyőmaggal és locsold meg ízlés szerint kevés olívaolajjal.

Tipp: Ízlés szerint ízesítheted a pestót némi átnyomott fokhagymával, illetve tálaláskor megszórhatod a fogást egy kevés reszelt parmezánnal.

Tápérték adatok 

1 adag tápértéke 

Energia: 448 kcal, szénhidrát: 67 g, fehérje: 21 g, zsír: 8,8 g.

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.

 

A recept inspiráció: wearesovegan.com