Egyszerűen elkészíthető, egészséges, finom és a sportos életmódba is jól beilleszthető fogást ajánlunk, amit cukor nélkül készítünk el. A granolát megvásárolhatod az élelmiszerüzletekben, de mivel sok fajta igen cukros, ezért sokkal jobb otthon elkészíteni, ehhez is adunk egy kis útmutatót a tippben. De ha nincs kedved a granolával bíbelődni, készítsd el simán zabpehellyel, úgy is tökéletes lesz!
Hozzávalók (6 személyre):
4 csésze vegyes bogyós gyümölcs (lefagyasztva vagy mirelit)
½ csésze kókusztej
145 g görög joghurt
2 evőkanál rizsszirup vagy méz (vagy ízlés szerint bármilyen energiamentes édesítőszer, pl. sztívia)
6 evőkanál granola (a házi receptet lásd alább)
Elkészítése:
3 csészényi mirelit gyümölcsöt, a kókusztejet, a joghurtot és a rizsszirupot vagy a mézet öntsd egy konyhai robotgépbe, majd dolgozd össze alaposan. Utána öntsd egy fagyasztóba tehető edénybe, fedd le, és helyezd a mélyhűtőbe 2 órára vagy annyi időre, hogy kellően megdermedjen, de azért még kissé selymesen puha állaga legyen. 6 desszertes pohárba rétegezd kedved szerinti sorrendben a granolát, a gyümölcsös joghurtfagyit és a maradék, kissé még dermedt erdei gyümölcsöt.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Tipp:
• A granola alapja sült zabpehely és olajos magvak, valamint aszalt gyümölcsök. Keverd össze a zabpelyhet és ízlés szerint durvára vágott csonthéjasokat (pl. dió, mogyoró, pisztácia, mandula), szórd sütőpapírral bélelt tepsire, majd csepegtesd meg olvasztott kókuszolajjal, illetve mézzel vagy rizs-, agave- vagy juharsziruppal. 180 fokos sütőben süsd aranyszínűre, majd keverd össze apróra vágott aszalt gyümölcsökkel. Ízesítheted többek között fahéjjal, vaníliával, szerecsendióval. Egy szuper granolareceptet itt találsz.