Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Hardcore zabpalacsinta verseny utáni faláshoz

Egészséges és finom zabpalacsinta receptjét osztja meg Virág, aki futóversenyek után legtöbbször ezzel kényezteti magát és családját.

Ezt a palacsintát szinte mindig megcsinálom nagyobb versenyek után. Elég brutálisan hangzik, de higgyétek el, eszméletlenül finom. Kicsivel több figyelmet igényel sütéskor, de 1-2 darab kisütése után rá lehet érezni a technikára.

Tápérték adatok 1 adagra

töltelék nélkül (ha a teljes mennyiség felét esszük meg):

Energia: 282 kcal, szénhidrát: 25 g, fehérje: 11,2 g, zsír: 12,8 g.

A zabkorpa egyike a legmagasabb rosttartalommal rendelkező gabonaipari termékeknek, érdemes beépíteni étrendünkbe. Egy adag palacsinta a napi rostszükséglet 37%-át, valamint a teljes napi mangán-szükségletünket fedezi, ezzel hozzájárul többek között a szénhidrát- és zsíranyagcsere megfelelő működéséhez. 

 

HOZZÁVALÓK

kb. 100g zabkorpa

1 tojás

3 dl ásványvíz

1 csipet só

1 ek kókuszolaj

 

Keverj össze minden hozzávalót, és hagyd pihenni legalább 15 percig. Sütés előtt melegítsd fel a kókuszolajat, és keverd hozzá!

Fontos, hogy a palacsinta masszát kis fejű merőkanállal adagold a serpenyőbe, és óvatosan terítsd szét. Olyasmi méretű palacsintákat képzelj el, mint az amerikai palacsinta.

A sütéskor egy dologra kell csak ügyelni: türelmesen megvárni, míg átsül a palacsinta, enélkül ugyanis szétesik, amikor át akarod fordítani. Közepes erősségű lángon vagy kerámia lapon készítsd, a megszokott palacsintás serpenyődben. A sütés nagyjából 2-2 percet fog igénybe venni oldalanként. A megfordításhoz használj konyhai lapátot, mert ezzel könnyebben tudsz dolgozni.

Még melegen töltsd meg: nagyon szereti a mogyorókrémet, és a jóféle baracklekvárt. Vigyázat! Már 2 db-tól ki fogsz feküdni, olyan laktató!

Neked is vannak bevált receptjeid versenyek utáni napokra? Küldd el nekünk a futasrolnoknek@futasrolnoknek.hu címre!