Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Gyömbéres-mazsolás zabpehelykeksz

Istock | Zabpelyhes keksz Máthé Dóri ultrafutó módra

Egy kis szénhidrátlöket.

A mazsolás-mogyoróvajas keksz szuperegészséges, és mivel van benne szénhidrát bőven, edzés előtt remek választás, viszont a fogyni vágyók maximum 1-2 darabot fogyasszanak belőle naponta, desszertként.

 

HOZZÁVALÓK (20 DARABHOZ):

2 db banán

1-1,5 bögre zabpehely vagy zabpehelyliszt

2-2 evőkanál mazsola és apróra vágott aszalt gyömbér

1 evőkanál mogyoróvaj

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A banánokat turmixold pépesre, majd add hozzá a zabpelyhet vagy zabpehelylisztet, amennyit felvesz. Nem biztos, hogy kell bele mind az 1,5 bögrényi, érezni fogod, hogy a zab mennyire szívja meg magát. Keverd hozzá a mazsolát, az apróra vágott gyömbért (ízlés szerint felhasználás előtt rövid időre be lehet áztatni a gyömbért, hogy kicsit megpuhuljon) és a mogyoróvajat. Egy kiskanállal adagold a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd a kekszeket nagyjából 15-20 percig.

Elkészítési idő: 20-25 perc

 

Tippek:

• Ha tovább sütöd, esetleg kicsit magasabb hőfokon, akkor ropogósabbra sül, ropogós szélekkel. Alacsonyabb hőfokon puhább állagú süteményt kapsz.

• A rendkívül intenzív ízű gyömbér helyett más aszalt gyümölccsel, például mazsolával vagy sárgabarackkal is nagyon finom.

• A csokoládérajongók apró csokidarabkákat és/vagy kakaóport is keverhetnek a masszához.