Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Gluténmentes sárgarépás kókuszgolyó

123RF | A hagyományos kókuszgolyó egészségesebb, könnyebb, szénhidrátban szegényebb változata

Íze akár a répatortáé.

Nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű, és ha a mézet juharszirupra cseréled, akkor nemcsak gluténmentes, de vegán is. 1 darabban kb. 90 kcal van, a szénhidráttartalma pedig jóval alacsonyabb, mint a hagyományos kókuszgolyóé. A téli időszak kedvelt fűszereivel ízesítjük, az íze aromás, kellemes, és a répatortáéhoz hasonlít.

 

Gluténmentes sárgarépás kókuszgolyó

Hozzávalók (12 darabhoz):

130 g mandulaliszt

40 g kókuszliszt

1/4 teáskanál őrölt fahéj

kb. 1/8 teáskanál őrölt gyömbér

kb. 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió

kb. 1/8 teáskanál őrölt kardamom

45 ml méz vagy juharszirup

60 g reszelt sárgarépa

kb. ¼ bögre kókuszreszelék

 

Elkészítése:

A kókuszreszeléken kívül minden hozzávalót tegyél egy konyhai robotgépbe, és alaposan dolgozd össze, annyira, hogy a lehető legsimább állagot érd el. A sárgarépának köszönhetően nedves masszát fogsz kapni, ami nem túl ragadós, és jól formázható. (Kóstold meg, és ha szeretnéd, édesítsd tovább kevés energiamentes édesítőszerrel vagy ½-1 teáskanál kókuszvirágcukorral.)

A kókuszreszeléket szórd egy tányérra. Egy evőkanál segítségével válassz le egy kis darabot a masszából, formázd a kezeddel golyóvá, majd forgasd meg a kókuszreszelékben (akár nyomkodd is bele egy kicsit). Készítsd el így a többi 11 kókuszgolyót is.

Az elkészült falatkákat légmentesen záródó edényben tárold a hűtőszekrényben, de le is fagyaszthatod későbbre.

Elkészítési idő: 15 perc

 

Tipp:

Kókuszreszelék helyett ízlés szerint lenmagban is megforgathatod az édes sárgarépagolyókat.