Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Fokhagymás brokkoli krémleves tej- és liszmentesen (vegán)

WonderfoodWonder engedélyével

Krémes brokkoli leves tejszín nélkül!

A krémleveseket nem feltétlenül kell zsíros tejszínnel elrontani, a legtöbb esetben bőven elég önmagával sűríteni, úgy is krémes, igazán tápláló fogást kap az ember. Ha a natúr ízeket kedveled, azért próbáld ki ezt a szuper receptet, ha pedig tejszínesen szereted a krémleveseket, mindenképpen adj egy esélyt neki! 

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 nagy fej brokkoli

- 1 fej vöröshagyma

- 2 duci gerezd fokhagyma

- 1 kis csokor petrezselyem

- só, bors 

- alaplé vagy víz 

- 4 ek olívaolaj 

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, és feldaraboljuk rózsáira. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. 

Egy fazékban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a vöröshagymát. Ha megpirult, akkor rádobjuk a fokhagymát, és azzal együtt is pirítjuk míg a fokhagyma színt kap. 

Ezután beletesszük a brokkolit és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és puhára főzzük. A brokkolinak elég pár perc, minél tovább főzzük, annál kevésbé lesz ilyen szép zöld színe.

Ha megfőtt, akkor beledobjuk a megmosott petrezselymet és egy botmixer segítségével pürésítjük. 

Ha már elég krémes, akkor tálalhatjuk is. Tehetünk pirított magvakat, sajtot vagy krutont is a tetejére. 

Tápérték adatok:

1 adagra, vízzel főzve, feltét nélkül: 

180 kcal, 7,2 g szénhidrát, 5,4 g fehérje, 13 g zsír.

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.
 
 
 
További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder blogján