Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Fenséges cseresznyés pite cukor - és tejmentesen

WonderfoodWonder engedélyével | A cseresznyés pite a nyár elmaradhatatlan fogása.

A cseresznye magában is finom, de pitében az igazi!

Az édességet mindenki szereti, még a futó is. Egy finom pite pedig igazi jutalom egy hosszú, nehéz edzés vagy verseny után. A cukor- és tejmentes cseresznyés pite segít megőrizni az alakod, de ebből sem lehet végtelen mennyiséget elpusztítani. Ha fogyni szeretnél, csak a hosszú edzések után fogyassz ilyen édességeket, amikor a gyorsan felszívódó szénhidrátot egyből felhasználja a szervezet. 

 

Hozzávalók egy piteformához:

- 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (ha gluténmentesen szeretnénk, akkor helyettesítjük GM zabpehelyliszttel)

- 200 g kókuszzsír/margarin olvasztva 

- 50 g negyedannyi erősségű édesítőszer vagy 230 g eritrit 

- 1 csomag sütőpor

- 1 tk fahéj

- 4 tojás

- 50 ml víz

- magozott cseresznye (a tápérték adatokat 400 gramm maggal mért cseresznyével számoltuk)

Elkészítés: 

A magozott cseresznyét megszórjuk fahéjjal és szűrőbe tesszük csöpögni, míg fel nem használjuk. 

Először összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport. 

Egy másik tálban a a tojásokat habosra verjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a megolvasztott margarint vagy kókuszzsírt és a vizet. 

Végül apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket a tojásoshoz és csomómentesre keverjük. 

Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk és egyenletesen beleöntjük a masszát. A cseresznye szemeket belenyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

Tápérték adatok 12 szeletre osztva az egész pitét:

1 szeletre: energia: 265 kcal, szénhidrát: 17g, fehérje: 5,3g, zsír: 19g

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder