Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Epres-zabpelyhes gofri

Futásról Nőknek | Főszerkesztőnk, Gyö egyik kedvenc finomsága a zabpelyhes gofri, a „mert megérdemled időnként” jegyében

Friss gyümölccsel az igazi.

HOZZÁVALÓK (6 DARABHOZ):

120 g zabpehely

20 g sztívia

7 g sütőpor

110 g kefir vagy natúr joghurt

60 ml növényi tej

3 db tojás

1 púpos evőkanál vaj

az ízesítéshez vanília

olaj a gofrisütőhöz

néhány szem eper és kevés tejszínhab a tálaláshoz

 

Elkészítése:

Először keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a többi alapanyagot is, és botmixerrel dolgozd össze az egészet. Akkor jó, ha még folyik, de alapvetően sűrű a keverék. Vékonyan kend be olajjal vagy fújd meg vékonyan olajspray-vel a gofrisütőt, majd süsd ki a tésztát. Tálald felkarikázott eperrel és kevés tejszínhabbal.

Elkészítési idő: 20 perc

 

Tipp:

• Mi az eperszezonban eperrel kínáltuk, de bármilyen szezonális gyümölccsel kipróbálhatod! Hamarosan jön a cseresznye, a meggy, a málna és még sorolhatnánk, érdemes mindegyik kedvenceddel megkóstolni.