Szöveg: Ínyencfitnesz | 2019.04.14. | Frissítve: 2019.05.01. | |
Friss eperrel a legfinomabb.
Már megjelentek a friss epret áruló standok, de fagyasztott vegyes bogyós mixet egész évben kapni a nagyobb áruházakban. Az elkészült salátában rengeteg rost van, illetve K-vitamin, B1 vitamin, folsav, mangán.
Hozzávalók (1 adaghoz):
20 g (1 marék) bébispenót vagy madársaláta
240 g (1 marék) fagyasztott zsenge zöldborsó kiolvasztva
2 szál zöldhagyma
2 levél kínai kel
180 g (2 marék) fagyasztott bogyós gyümölcs kiolvasztva (vegyesen eper, málna, áfonya vagy csak eper, málna)
1 evőkanál málnaecet
Elkészítés:
A nagyobb darab epreket, a kínai kelt és a zöldhagymát felszeleteljük, és minden összetevőt egy tálba halmozunk. Elkeverjük, és meglocsoljuk az ecettel. Azonnal fogyasztható, de még finomabb, ha 15-20 percre hűtőbe tesszük, míg összeérnek az ízek.
Tápérték adatok:1 adagra számolva: Energia: 278 kcal, szénhidrát: 37 g, fehérje: 16 g, zsír: 2,9 g A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta. |