Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Epres borsósaláta

Ínyencfitnesz | A borsó és az eper izgalmas kombináció.

Friss eperrel a legfinomabb.

 Már megjelentek a friss epret áruló standok, de fagyasztott vegyes bogyós mixet egész évben kapni a nagyobb áruházakban. Az elkészült salátában rengeteg rost van, illetve K-vitamin, B1 vitamin, folsav, mangán.

 

Hozzávalók (1 adaghoz):

20 g (1 marék) bébispenót vagy madársaláta

240 g (1 marék) fagyasztott zsenge zöldborsó kiolvasztva

2 szál zöldhagyma

2 levél kínai kel

180 g (2 marék) fagyasztott bogyós gyümölcs kiolvasztva (vegyesen eper, málna, áfonya vagy csak eper, málna)

1 evőkanál málnaecet

 

Elkészítés:

A nagyobb darab epreket, a kínai kelt és a zöldhagymát felszeleteljük, és minden összetevőt egy tálba halmozunk. Elkeverjük, és meglocsoljuk az ecettel. Azonnal fogyasztható, de még finomabb, ha 15-20 percre hűtőbe tesszük, míg összeérnek az ízek.

Tápérték adatok:

1 adagra számolva: 

Energia: 278 kcal, szénhidrát: 37 g, fehérje: 16 g, zsír: 2,9 g 

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
További szuper receptekért kattints Ínyencfitnesz oldalára.