Arzamasova | Ha méz helyett rizs- vagy juharsziruppal készíted ezt a brownie-t, vegán édességet kapsz!
Ha van időd hétvégén, akár reggelire is választhatod ezt az édességet, 30 percen belül elkészül. A zabpehelynek köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, cukor helyett méz kerül bele – de a vegán étrendet követők nyugodtan cseréljék le a mézet rizs- vagy juharszirupra!
Zabpelyhes brownie
Hozzávalók (9 szelethez):
120 g zabpehely
60 g liszt (pl. durumliszt)
20 g cukrozatlan, natúr kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
120 ml cukrozatlan mandulaital
kb. 6 evőkanál méz
60 g natúr mogyoró- vagy mandulavaj
pár csepp vaníliaaroma
ízlés szerint apróra vágott, magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt melegítsd el 160 fokra. Egy 20x20 cm-es sütőformát bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a forma szélén (így könnyebb lesz majd kiemelni a sütit).
Szórd egy tálba a zabpelyhet, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd keverd össze. Add hozzá a mandulaitalt, a mézet, a mogyoró- vagy mandulavajat és a vaníliaaromát, majd ismét alaposan keverd össze.
A tésztát oszlasd el az előkészített formában, és ízlés szerint szórd meg némi apróra vágott étcsokival.
Süsd kb. 15-20 percig, míg a teteje szépen megszilárdul. Érdemes tűpróbát is végezni. Emeld ki a sütőből a brownie-t, és hagyd pihenni a formában kb. 20 percig, mielőtt felszeleteled.
Elkészítési idő: kb. 30 perc