Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Egyszerű és gyors zabpelyhes brownie

Arzamasova | Ha méz helyett rizs- vagy juharsziruppal készíted ezt a brownie-t, vegán édességet kapsz!

Tojás nélkül készül.

Ha van időd hétvégén, akár reggelire is választhatod ezt az édességet, 30 percen belül elkészül. A zabpehelynek köszönhetően lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, cukor helyett méz kerül bele – de a vegán étrendet követők nyugodtan cseréljék le a mézet rizs- vagy juharszirupra!

 

Zabpelyhes brownie

Hozzávalók (9 szelethez):

120 g zabpehely

60 g liszt (pl. durumliszt)

20 g cukrozatlan, natúr kakaópor

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

120 ml cukrozatlan mandulaital

kb. 6 evőkanál méz

60 g natúr mogyoró- vagy mandulavaj

pár csepp vaníliaaroma

ízlés szerint apróra vágott, magas kakaótartalmú étcsokoládé

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd el 160 fokra. Egy 20x20 cm-es sütőformát bélelj ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a forma szélén (így könnyebb lesz majd kiemelni a sütit).

Szórd egy tálba a zabpelyhet, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd keverd össze. Add hozzá a mandulaitalt, a mézet, a mogyoró- vagy mandulavajat és a vaníliaaromát, majd ismét alaposan keverd össze.

A tésztát oszlasd el az előkészített formában, és ízlés szerint szórd meg némi apróra vágott étcsokival.

Süsd kb. 15-20 percig, míg a teteje szépen megszilárdul. Érdemes tűpróbát is végezni. Emeld ki a sütőből a brownie-t, és hagyd pihenni a formában kb. 20 percig, mielőtt felszeleteled.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Még több egészséges brownie recept:

Lisztmentes banánbrownie

Diós-zabpelyhes brownie sütés nélkül

Édesburgonyás brownie