Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Édeskömény leves

Édes, sűrű, laktató.

Folytathatjuk ennek a fogásnak a méltatását: különleges, laktató, mégis könnyű. Hétköznapi szuperfood, nem csak az íze, de a színe is szuper. Egy adag leves fedezi a napi ajánlott rostbevitel 25%-át. 

 

Hozzávalók 4 főre:

2 db édeskömény

2 db közepes krumpli

1 kisebb póréhagyma

1 petrezselyem gyökér

1 sárgarépa

1 evőkanál juharszirup (vagy más szirup)

Pár csepp citromlé

1 csipet szerecsendió

3-4 csipet sáfrányos szeklice

Só, bors ízlés szerint

Az édeskömény zöldje felaprítva

Fejenként 2 teáskanál goji bogyó tálaláshoz

 

Elkészítés

(kb 25 perc)

A zöldségeket tisztítsd meg, és aprítsd fel. Tedd lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Sózd, borsozd, és fedő alatt főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd, majd visszatéve a lángra add hozzá az összes többi ízesítőt. Rottyanjon még párat, kóstold meg, és ha kell, ízesítsd még egy kicsit. Még egyet forr, és kész. Goji bogyóval megszórva, melegen tálald.

(Kezdő konyhatündérként nem nehéz elkövetni azt a hibát, hogy a víz túl sok, és a leves túl híg lesz. Ha így jártál, ne ess kétségbe: keverj ki 2 evőkanál rizslisztet 1,5-2 dl natúr kókusztejjel, és ezzel a keverékkel forrald át újra a levest. Finom lesz és sűrű.)

Tápérték adatok 1 főre:

196 kcal, 37g ch, 5,2g fehérje, 1,1g zsír.

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
Ínyencfitnesz