Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Cukkinis-diós muffin

Fasci | Ha belefér az étrendedbe, az elkészült muffint egy kevés házi gyümölcslekvárral vagy natúr mogyoróvajjal is megkenheted

Tápláló reggeli.

A cukkini tökéletes zöldség a desszertekbe is, hiszen nem túl markáns az íze, viszont kellemesen puha textúrát ad a süteményeknek. A cukkinis-diós muffin a ráérős reggelek fogása: egyszerűen elkészíthető és kellemesen laktató. Érdemes kipróbálni!

 

Cukkinis-diós muffin

Hozzávalók (9-12 darabhoz):

2 db tojás

100 ml napraforgóolaj

2 evőkanál natúr joghurt

150 g reszelt cukkini

150 g teljes kiőrlésű liszt vagy durumliszt

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

2 teáskanál őrölt fahéj

½ teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál őrölt szerecsendió

70 g kókuszvirágcukor

50 g dió durvára apróra vágva

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal. A reszelt cukkiniből nyomkodd ki a folyadékot.

A cukkinit tedd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat és a joghurtot, majd keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót és a cukrot, végül add hozzá a diót is. Forgasd hozzá a száraz hozzávalók elegyét a nedves hozzávalókhoz, majd a tésztát oszd el a muffinformában. Süsd aranybarnára 20-25 perc alatt.

Elkészítési idő: 35-40 perc

 

Tipp: Cukor helyett használhatsz por állagú, energiamentes cukorhelyettesítőt is.