Fasci | Ha belefér az étrendedbe, az elkészült muffint egy kevés házi gyümölcslekvárral vagy natúr mogyoróvajjal is megkenheted
A cukkini tökéletes zöldség a desszertekbe is, hiszen nem túl markáns az íze, viszont kellemesen puha textúrát ad a süteményeknek. A cukkinis-diós muffin a ráérős reggelek fogása: egyszerűen elkészíthető és kellemesen laktató. Érdemes kipróbálni!
Cukkinis-diós muffin
Hozzávalók (9-12 darabhoz):
2 db tojás
100 ml napraforgóolaj
2 evőkanál natúr joghurt
150 g reszelt cukkini
150 g teljes kiőrlésű liszt vagy durumliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
2 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
70 g kókuszvirágcukor
50 g dió durvára apróra vágva
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal. A reszelt cukkiniből nyomkodd ki a folyadékot.
A cukkinit tedd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat és a joghurtot, majd keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót és a cukrot, végül add hozzá a diót is. Forgasd hozzá a száraz hozzávalók elegyét a nedves hozzávalókhoz, majd a tésztát oszd el a muffinformában. Süsd aranybarnára 20-25 perc alatt.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Tipp: Cukor helyett használhatsz por állagú, energiamentes cukorhelyettesítőt is.