Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Csirkés-koktélparadicsomos penne

123RF | A csirkés-sült paradicsomos tészta egyszerűen elkészíthető, petrezselyemzölddel és némi sovány reszelt sajttal megszórva igazán finom fogás a versenyt megelőző estére

Az egyik legegyszerűbb megoldás.

Csirkés-koktélparadicsomos penne

 

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):

320 g penne

400 g csirkemellfilé

szárnyasfűszer-keverék

olívaolaj

1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

1 teáskanál méz

balzsamecet

300 g koktélparadicsom

4 evőkanál reszelt sovány sajt

1/2 csokor petrezselyemzöld

 

Elkészítése:

A koktélparadicsomokat mosd meg, vágd félbe, majd helyezd egy olajjal vékonyan kikent tepsiben. Kb. 1-2 teáskanál olívaolajat keverj el az átnyomott fokhagymával, a mézzel, pár csepp balzsamecettel, majd locsold meg vele a paradicsomot. 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg.

Miközben a paradicsom sül, a csirkét mosd és tisztítsd meg, vágd falatnyi darabkákra, szórd meg a fűszerkeverékkel, és jól keverd össze. Egy teflonserpenyőben hevíts fel kevés olajat, majd süsd át rajta a húsdarabkákat (kb. 7-8 perc alatt kész, de aki igazán ropogósan szereti, az piríthatja 1-2 perccel tovább). A tésztát forró, sós vízben főzd ki, aztán csepegtesd le, majd keverd össze a húsdarabkákkal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Amint elkészül a paradicsom, azt is hozzáadhatod, végül szórd meg a reszelt sajttal.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

 

Tipp: Ha szeretnél időt spórolni, a koktélparadicsomot a hússal együtt is megsütheted a serpenyőben. De ekkor se felejtsd el hozzáadni az olajos-fokhagymás-mézes-balzsamecetes dresszinget!