123RF | A csirkés-sült paradicsomos tészta egyszerűen elkészíthető, petrezselyemzölddel és némi sovány reszelt sajttal megszórva igazán finom fogás a versenyt megelőző estére
Csirkés-koktélparadicsomos penne
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
320 g penne
400 g csirkemellfilé
szárnyasfűszer-keverék
só
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 teáskanál méz
balzsamecet
300 g koktélparadicsom
4 evőkanál reszelt sovány sajt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A koktélparadicsomokat mosd meg, vágd félbe, majd helyezd egy olajjal vékonyan kikent tepsiben. Kb. 1-2 teáskanál olívaolajat keverj el az átnyomott fokhagymával, a mézzel, pár csepp balzsamecettel, majd locsold meg vele a paradicsomot. 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg.
Miközben a paradicsom sül, a csirkét mosd és tisztítsd meg, vágd falatnyi darabkákra, szórd meg a fűszerkeverékkel, és jól keverd össze. Egy teflonserpenyőben hevíts fel kevés olajat, majd süsd át rajta a húsdarabkákat (kb. 7-8 perc alatt kész, de aki igazán ropogósan szereti, az piríthatja 1-2 perccel tovább). A tésztát forró, sós vízben főzd ki, aztán csepegtesd le, majd keverd össze a húsdarabkákkal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Amint elkészül a paradicsom, azt is hozzáadhatod, végül szórd meg a reszelt sajttal.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tipp: Ha szeretnél időt spórolni, a koktélparadicsomot a hússal együtt is megsütheted a serpenyőben. De ekkor se felejtsd el hozzáadni az olajos-fokhagymás-mézes-balzsamecetes dresszinget!