Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Csicseriborsó-saláta

Istock | Ebédre vagy vacsorára, sportolás után érdemes fogyasztani a csicseriborsó-salátát

Magas rosttartalmú fogás.

A csicseriborsó kiváló növényi fehérjeforrás, rostban gazdag. Friss zöldségfélékkel párosítva igazán egészséges étel készülhet belőle, amit ebédre és vacsorára is fogyaszthatunk, sportolás után.

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 bögre csicseriborsó (konzerv, lecsepegtetve)

100 g koktélparadicsom

½ fej lila hagyma

1 db kígyóuborka

80 g feta sajt

2 nagy marék fodros saláta

Az öntethez:

¼ bögre olívaolaj

1 evőkanál balzsamecet

2 teáskanál frissen facsart citromlé

1 teáskanál mustár

őrölt fekete bors

Ízlés szerint:

főtt quinoa vagy kuszkusz

aszalt vörös áfonya (cukrozatlan!) a tálaláshoz.

 

Elkészítése:

Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsót, a félbevágott koktélparadicsomot, a felkockázott uborkát, a felszeletelt lila hagymát, és az alaposan leöblített, megszárítgatott és falatnyi darabokra tépkedett salátát.

A dresszinghez alaposan keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlét és a mustárt, majd sózd, borsozd ízlés szerint.

Öntsd a dresszinget a salátára, majd forgasd össze az egészet. Ízlés szerint adhatsz hozzá főttt quinoát vagy kuszkuszt, de pitában is tálalhatod. Tálaláskor morzsold rá a fetát, és ha szereted, szórd meg némi aszalt vörös áfonyával.

Elkészítési idő: 30 perc