A csicseriborsó kiváló növényi fehérjeforrás, rostban gazdag. Friss zöldségfélékkel párosítva igazán egészséges étel készülhet belőle, amit ebédre és vacsorára is fogyaszthatunk, sportolás után.
Hozzávalók (4 személyre):
1 bögre csicseriborsó (konzerv, lecsepegtetve)
100 g koktélparadicsom
½ fej lila hagyma
1 db kígyóuborka
80 g feta sajt
2 nagy marék fodros saláta
Az öntethez:
¼ bögre olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál mustár
só
őrölt fekete bors
Ízlés szerint:
főtt quinoa vagy kuszkusz
aszalt vörös áfonya (cukrozatlan!) a tálaláshoz.
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsót, a félbevágott koktélparadicsomot, a felkockázott uborkát, a felszeletelt lila hagymát, és az alaposan leöblített, megszárítgatott és falatnyi darabokra tépkedett salátát.
A dresszinghez alaposan keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlét és a mustárt, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
Öntsd a dresszinget a salátára, majd forgasd össze az egészet. Ízlés szerint adhatsz hozzá főttt quinoát vagy kuszkuszt, de pitában is tálalhatod. Tálaláskor morzsold rá a fetát, és ha szereted, szórd meg némi aszalt vörös áfonyával.