Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Brokkolis-quinoás muffin

Istock | Brokklis muffin

Tartalmas reggeli.

Habár a quinoa nem szokványos hozzávalója a muffinnak, a tojással és a brokkolival kiegészítve egy igazán tápláló fogást kapunk. Tulajdonképpen frittatát készítünk quinoával felturbózva, csak kisebb adagokban sütjük ki. Az egyetlen zsírosabb szereplője ennek a receptnek a sajt, éppen ezért lehetőség szerint válasszunk zsírszegény fajtát.

Fontos, hogy a brokkolit ne főzd szét, párold, esetleg blansírozd a virágokat, nyugodtan maradhat kissé roppanós, hiszen úgyis kisebb darabokra vágjuk.

 

Brokkolis-quinoás muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

4 db tojás

2 db tojásfehérje

60 ml zsírszegény tej

½ fej vöröshagyma

½ tk olívaolaj

185 g főtt quinoa (nyersen kb. 110-120 g)

1 tk chiliszósz

őrölt fekete bors

1 bögre párolt (nem szétfőtt!) brokkoli kisebb darabokra vágva

80 g reszelt light mozzarella

a tálaláshoz ízlés szerint zöldfűszer és koktélparadicsom

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal.

A felszeletelt hagymát egy kis serpenyőben dinszteld meg a felhevített olajon.

Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tojásfehérkéket, a tejet, a chiliszószt, ízesítsd sóval, borssal. Forgasd hozzá a feldarabolt brokkolit, a megdinsztelt hagymát, a főtt quinoát, valamint a mozzarella kb. ¾ részét.

A keveréket oszd el a muffinformában, és mindegyik adag tetejére szórj a maradék sajtból. Süsd nagyjából 18-20 percig, amíg a tojás megszilárdul.

Vedd ki sütőből, és ízlés szerint tálald zöldfűszerrel, koktélparadicsommal.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Tipp:

Brokkoli helyett készítheted a quinoamuffint cukkinivel is. 1 bögrényi nyers, lereszelt, kinyomkodott cukkini szükséges a recepthez.

 

Ezt is érdemes kipróbálni!

Olajbogyókrém brokkolival és zabpehellyel

Vegán grillvacsora: sült brokkoli, currys hummusz

Egyben sült karfiol 3 variációban