Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Banános-zabpelyhes muffin áfonyával

sea_wave | Alacsony zsírtartalmú édesség futás utáni jutalomként

Az egyik legegyszerűbb sütemény.

Ez a sütemény sok kedvencünket tartalmazza: banán, zabpehely, áfonya, görög joghurt... Mindössze 30 perc alatt elkészül, nincs szükség hozzá különösebb konyhai „varázslatra”.

Ha nem bírja a hasad a nyírfacukrot, akkor használj helyette kókuszvirágcukrot, sima barna cukrot, esetleg 4:1 arányú energiamentes cukorhelyettesítőt, ha a szeretnél spórolni a kalóriákkal.

 

Banános-zabpelyhes muffin áfonyával

Hozzávalók (12 darabhoz):

2 db L-es tojás

115 g görög joghurt

2 db banán, pépesítve

100 g nyírfacukor

pár csepp vaníliaaroma

1 teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál őrölt fahéj

60 g zabpehely

135 g teljes kiőrlésű liszt vagy durumliszt

1 csésze fagyasztott vagy friss áfonya

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal.

Egy nagy keverőtálba üsd bele a tojásokat, és kézi habverővel enyhén verd fel. Keverd hozzá a joghurtot, a banánpépet, a cukrot, a vaníliaaromát, a szódabikarbónát, a fahéjat, valamint a zabpelyhet.

A lisztből mérj ki 1 evőkanálnyit, és tedd félre. A többit adagold a tésztához, és keverd jól össze. A félretett liszttel szórd meg az áfonyát, majd forgasd a gyümölcsöt is a tésztához.

A tésztát kanalazd a muffinforma mélyedéseibe, majd süsd a sütit 20-22 percig (ellenőrizd tűpróbával). Miután kivetted a sütőből, rácsra téve hagyd kihűlni a formában muffinokat.

Elkészítési idő: 30 perc