Ez a sütemény sok kedvencünket tartalmazza: banán, zabpehely, áfonya, görög joghurt... Mindössze 30 perc alatt elkészül, nincs szükség hozzá különösebb konyhai „varázslatra”.
Ha nem bírja a hasad a nyírfacukrot, akkor használj helyette kókuszvirágcukrot, sima barna cukrot, esetleg 4:1 arányú energiamentes cukorhelyettesítőt, ha a szeretnél spórolni a kalóriákkal.
Banános-zabpelyhes muffin áfonyával
Hozzávalók (12 darabhoz):
2 db L-es tojás
115 g görög joghurt
2 db banán, pépesítve
100 g nyírfacukor
pár csepp vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt fahéj
60 g zabpehely
135 g teljes kiőrlésű liszt vagy durumliszt
1 csésze fagyasztott vagy friss áfonya
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal.
Egy nagy keverőtálba üsd bele a tojásokat, és kézi habverővel enyhén verd fel. Keverd hozzá a joghurtot, a banánpépet, a cukrot, a vaníliaaromát, a szódabikarbónát, a fahéjat, valamint a zabpelyhet.
A lisztből mérj ki 1 evőkanálnyit, és tedd félre. A többit adagold a tésztához, és keverd jól össze. A félretett liszttel szórd meg az áfonyát, majd forgasd a gyümölcsöt is a tésztához.
A tésztát kanalazd a muffinforma mélyedéseibe, majd süsd a sütit 20-22 percig (ellenőrizd tűpróbával). Miután kivetted a sütőből, rácsra téve hagyd kihűlni a formában muffinokat.
Elkészítési idő: 30 perc