Minden van benne, ami a futók körében közkedvelt élelmiszer (na jó, a tészta kivételével): banán, zabpehely, magvaj, joghurt... És persze alma, az elmaradhatatlan fűszerével, a fahéjjal és egy kevés vaníliával. Rostban gazdag fogás, így érdemes futás előtt 1,5-2 órával elfogyasztanod.
Almás-banános smoothie zabpehellyel
Hozzávalók (2 személyre):
½ bögre sovány tej vagy növényi ital
½ bögre natúr görög joghurt
1/3 bögre zabpehely
1 db nagy alma
1 db banán (felhasználás előtt lehetőleg fagyaszd le)
1 evőkanál méz ízlés szerint
1 evőkanál natúr mandula- vagy mogyoróvaj
1 teáskanál vaníliakivonat
1-1,5 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát vágd félbe, a magházát kapard ki, a gyümölcshúst darabold fel. A banánt szintén darabold fel. A méz kivételével tedd az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és járasd a gépet addig, míg a sima állagú masszát nem kapsz. Ekkor kóstold meg, és csak akkor keverd hozzá a mézet, ha a te ízlésed szerint nem elég édes.
Elkészítési idő: 10 perc
Tipp:
Tálaláskor megszórhatod egy kevés felaprított, szárazon megpirított dióval, ami szintén nagyon jól illik az almához.