Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

10 perces ebéd: kolbászos csicseriborsó ragu friss spenóttal

A verseny másnapján a szöget is meg tudnánk enni. Ilyenkor a tartalmasabb fogások is jobban esnek.

A hétköznapok sztárja a csicseriborsó, hiszen nem csak remek növényi fehérjeforrás, hanem lassú felszívódású szénhidrát is, ami ráadásul irtó hamar elkészül akár ebédre vagy vacsira. A kolbászt vega verzióra is lecserélheted. 

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

200 g csicseriborsó (konzerv vagy ha szárazat használunk, akkor előzetesen áztassuk be)

3 marék spenót

40 g snack kolbász 

1,5 dl rizstejszín vagy kókusztejszín (vagy hagyományos tejszín, ha ehetjük)

curry, cayenne bors, só 

 

Elkészítés:

1. A csicseriborsóról öntsd le a levet és tedd egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön. 

2. A kolbászt szeleteld fel, a spenótot pedig mosd meg. Ha a spenótnak már túl erős a szára, akkor azt tépd ki. 

3. Egy serpenyőben először pirítsd le a kolbászt. Ha elég zsíros, akkor felesleges alá olajat önteni. 

4. Ha megpirultak a kolbász karikák, akkor öntsd rá a csicseriborsót, és 1-2 percig ezzel együtt pirítsd. Ekkor fűszerezd sóval, curryvel és cayenne borssal, ha szereted a csípőset. :) 

5. Dobd rá a spenótot, és kavargatva süsd, amíg a spenótlevél össze nem esik. 

6. Öntsd rá a tejszínt, keverd össze a hozzávalókkal és hagyd felforrni. Ha túl sűrű lenne a tejszín, akkor önts hozzá egy pici vizet. 

Kész, már tálalhatod is. 

Tápérték adatok

  280 kcal, 19 g szénhidrát, 13 g fehérje, 15 g zsír.

 

 

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder