A hétköznapok sztárja a csicseriborsó, hiszen nem csak remek növényi fehérjeforrás, hanem lassú felszívódású szénhidrát is, ami ráadásul irtó hamar elkészül akár ebédre vagy vacsira. A kolbászt vega verzióra is lecserélheted.
Hozzávalók (2 adaghoz):
200 g csicseriborsó (konzerv vagy ha szárazat használunk, akkor előzetesen áztassuk be)
3 marék spenót
40 g snack kolbász
1,5 dl rizstejszín vagy kókusztejszín (vagy hagyományos tejszín, ha ehetjük)
curry, cayenne bors, só
Elkészítés:
1. A csicseriborsóról öntsd le a levet és tedd egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön.
2. A kolbászt szeleteld fel, a spenótot pedig mosd meg. Ha a spenótnak már túl erős a szára, akkor azt tépd ki.
3. Egy serpenyőben először pirítsd le a kolbászt. Ha elég zsíros, akkor felesleges alá olajat önteni.
4. Ha megpirultak a kolbász karikák, akkor öntsd rá a csicseriborsót, és 1-2 percig ezzel együtt pirítsd. Ekkor fűszerezd sóval, curryvel és cayenne borssal, ha szereted a csípőset. :)
5. Dobd rá a spenótot, és kavargatva süsd, amíg a spenótlevél össze nem esik.
6. Öntsd rá a tejszínt, keverd össze a hozzávalókkal és hagyd felforrni. Ha túl sűrű lenne a tejszín, akkor önts hozzá egy pici vizet.
Kész, már tálalhatod is.
Tápérték adatok280 kcal, 19 g szénhidrát, 13 g fehérje, 15 g zsír. |