Motiváljuk egymást a futásban
Írj nekünk

Soha nem felejtem el: futni születtünk

Motiváljuk egymást

Nagy Vivien Ágnes gyűjteményéből | Futás közben maga vagyok, magammal

Olvasónk, Nagy Vivien Ágnes futótörténete.

2015-ben, csupán négy hónap leforgása alatt teljesen megváltozott az életem. Egészen addig a napi rutinom közé tartozott a spinning, a hot iron és az alakformáló/zsírégető edzések. Azon a júliusi reggelen semmi más nem történt, csak felültem az ágyban, és nyilalló fájdalmat éreztem a hátamban. Nem törődtem vele, mondván: úgyis elmúlik, biztos csak egy rossz mozdulat volt. Nem múlt el. Napról napra erősebb lett a fájdalom, míg végül a lábam már elkezdett zsibbadni, sántítottam, majd novemberben egy gerincsérv-műtétre is sor került. Utána úsztamgyógytornára jártam, próbáltam továbbra is aktívan élni. A futás soha meg sem fordult a fejemben. Nem szerettem.

 

Küldd el a te futós történetedet, nyerj FN ajándékokat!

Két témában várjuk az írásokat (2-4000 karakter terjedelemben):

1. Ezért kezdtem el futni!

2. Legszebb futós pillanatom

További részletek itt!

A beszámolókat a futasrolnoknek@futasrolnoknek.hu e-mail címre várjuk!

Fontos! A beszámolókhoz küldjetek fotókat is csatolva. Köszönjük!

 

Futni születtünk

Csak 29 évesen jöttem rá, hogy imádok futni. 2018-ban ugyanis minden megváltozott... Májusban elolvastam a Futni születtünk című könyvet. Teljesen magával ragadott a tájleírás és a könyvben szereplő emberek hihetetlen kitartása, elszántsága. Alapvetően én magam is egy kitartó, ambiciózus embernek tartom magam, és a könyvet olvasva úgy éreztem, hogy ezt nekem ki kell próbálnom. Két nap múlva meg is vettem az első futócipőm. De nem volt tapasztalatom a futásban, nem volt futóedzőm, aki ebben segíthetett volna, így egyetlen megoldás jutott eszembe: letöltök egy applikációt, aztán majd meglátom, mi lesz. Akkor már 14,5 éve cigiztem, és őszintén megmondom, szerettem is ezt a pótcselekvést az életemben. Az első futóedzésemre 1,5 km teljesítését írta elő a program. Meg is haltam már az első alkalommal: nem kaptam levegőt, égett a tüdőm, és mindezek ellenére kellemes bizsergést éreztem a lábamban. Aztán két nap múlva újabb futásom volt, azon is meghaltam, de élveztem ezt a fajta „meghalást”, tudtam, hogy jó, levezetem vele a feszültséget, a levegőn vagyok, és legalább sportolok.

 
Nagy Vivien Ágnes gyűjteményéből
|
Csak 29 évesen jöttem rá, hogy imádok futni. 2018-ban ugyanis minden megváltozott... Májusban elolvastam a Futni születtünk című könyvet.

 

 

Futás közben magam vagyok, magammal

Egy hét múlva végleg lemondtam a cigiről. Négy hónap múlva megtaláltam a legjobb budapesti futóközösséget, ahol jó néhány barátot, futótársat sikerült szereznem, ekkora már le tudtam futni 5 km-t egyben. Aztán 10 km-t is. Most edzővel futok. A magas pulzus megkívánja azt, hogy odafigyeljek magamra, a szervezetem által adott jelekre.

A mai napig imádok futni. Igen, nekem is akad olyan napom, amikor nem akarok menni, mert esik az eső, mert izgalmas a könyv, amit olvasok, mert fúj a szél és így tovább. De megyek, és csinálom. Mert felvillanyoz, mert futás közben magam vagyok, magammal, és ez az egészséges énidő mindent megér. No, és persze soha nem felejtem el: futni születtünk.

 

 

Még több motiváló történet:

A futással egy új világ nyílt meg előttem

A futásban a siker nem jön könnyen, de akkor sem adom fel!

Fogyás, futás, Spartan – A sport célokat, új utakat, új álmokat ad...