Motiváljuk egymást a futásban
Írj nekünk

A leadott kilóknál sokkal fontosabb dolog az, amit a futástól kapok

Motiváljuk egymást

A leadott kilóknál sokkal fontosabb dolog az, amit a futás során kapok.

Olvasónk, Lipóczi Orsolya futósztorija.

41 éves vagyok, egy 15 és egy 8 éves gyermek édesanyja. Mindig is túlsúlyos voltam, a „csúcsot” 2012-ben, a kislányom születése után értem el: szó szerint leugrottam a mérlegről, mert már három jegyű számot mutatott a kijelző... Eltelt még némi idő, mire megérett bennem a gondolat, hogy ez így nem mehet tovább, változtatnom kell!

 

Miért vágtam bele a futásba?

2017 őszére életmódváltással és rendszeres mozgással sikerült lefogynom nagyjából 30 kilót, amit 2018 karácsonyáig tartottam is. Ekkor egy kicsit nem figyeltem oda az étkezésre, és a mozgás is háttérbe szorult. Észre is vettem, hogy a ruháim egyre szűkebbek már, de nem szerettem volna a második gyermekem születése utáni súlyom viszontlátni a mérlegen. Elhatároztam, hogy munka után rendszeresen eljárok futni. Erőt vettem magamon, heti pár alkalommal sikerült is. Az volt a célom az elején, hogy 2 km-t le tudjak futni. Nehezen ment, de megcsináltam! Többször, rövid séták beiktatásával. De aztán jöttek a kifogások. Fáradt vagyok, házimunka, tanulás a gyerekekkel, fúj a szél, majd holnap megyek és így tovább...

 

 

Kiegyensúlyozottabb, motiváltabb vagyok

Márciustól aztán valami átkattant bennem! Azóta hetente 5-6 alkalommal futok, a kislányom kísér rolleren vagy kerékpáron. Kitűztem magam elé az 5 km-es célt, amit május 30-án sikerült is teljesítenem, séta és megállás nélkül. Sosem gondoltam volna, hogy képes leszek rá! Gyakran nehéz az elindulás, de tudom, hogy ez csak az első pár lépésig lesz így. A futás kikapcsol, megmutatja, hogy mire vagyok képes, mennyi erő és kitartás van bennem, amit nem is sejtettem. Ma már nincsenek kifogások! Ha fáradt vagyok, akkor biztosan tudom, hogy futnom kell, mert a napi 10 óra munka után még várnak rám az itthoni feladatok. Kiegyensúlyozottabb, motiváltabb vagyok azóta, tele energiával.

Elmondhatatlan az az érzés, amit a futás ad!

 

Az úton

Messze még a cél, de most tudom, hogy nem adom fel! A leadott kilóknál sokkal fontosabb dolog az, amit a futás során kapok. „Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük” (idézet Zig Ziglar motivációs előadótól).

Nem a cél a fontos, hanem az út, amit addig megteszel! Kitartást mindenkinek!

 

 

Még több motiváló történet:

A futás megmutatta, hogy mekkora erő lakozik bennem

Nincs más célom, csupán megélni a futás örömét 

A csodákhoz soha nincs késő, a futásban sem