Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Én és a testem bármire képesek vagyunk!

Vannak az életben olyan pillanatok, amikor hirtelen minden nagyon kilátástalan, és a bajok csőstül jönnek. Csilla eldöntötte, hogy nem adja fel.

Szeretném én is  megosztani veletek  a történetemet, ami egészen 2006-ig nyúlik vissza. Azóta vagyok pajzsmirigy beteg.

Egy autoimmun betegségem van, amit a Basedow-kór okoz. Ez a betegség megjelenésekor azzal járt, hogy az addigi megszokott 54 kilómról, egy hónap alatt 10-et dobtam le a túlműködés miatt. Nagyon gyenge voltam, az alap pulzusom 120 volt, fizikálisan kimerült a szervezetem. 

Gyógyszerekkel megpróbálták beállítni a hormonjaimat, a kilók így szépen visszakúsztak, és meg is haladták az addigit. Majd ezek miatt a hormon problémák miatt nem sikerült teherbe esnem, így hónapokig szúrtam a hasam újabb hormonokkal, hogy összejöjjön a baba. Ez újabb plusz kilókat eredményezett, a sok testi és lelki szenvedés után, hisz átestem inszemináción, vetélésen - nem volt egyszerű időszak. 

Aztán megtörtént a csoda! ♥ Sikerült természetes úton teherbe esnem. A terhességet 60 kg-al kezdtem, 77-tel fejeztem be. Szerintem több is lett volna, de a kislányom egy hónappal hamarabb érkezett, szerencsére egészségesen! Szülés után 10 nappal trombózist kaptam a bal lábszáramban, majd 2 hónap múlva visszatértek a pajzsmirigy problémák is. A kislányom 7 hónapos koráig vérhígítóval szúrtam magam, illetve gyógyszert szedtem, de a folyamatos rosszullétek miatt 2011-augusztusában kioperálták mindkét pajzsmirigyemet.

Ahhoz az átlagos réteghez tartoztam, akik lusták megmozdulni.

Én is költöttem a sok pénzt krémekre, narancsbőr eltüntető csodaszerekre, vákumkezelésre. Ablakon kidobott pénz volt! A mostani életemet ez a műtét változtatta meg gyökeresen.  Az orvosom említette, hogy a következő egy évben előfordulhat 5-10 kg súlyfelesleg megjelenése, még hormonpótlás mellett is. Ez az a tipikus jelenség, amikor még a levegővételtől is hízik az ember - hormonális alapon. Ez megrémített! Ekkor 62 -64 kg voltam átlagosan, és már így sem éreztem túl jól magam a bőrömben! Azt hozzáteszem, hogy az addigi 35 évemet úgy éltem, hogy soha nem sportoltam semmit! Ahhoz az átlagos réteghez tartoztam, akik lusták megmozdulni. Én is költöttem sok pénzt krémekre, narancsbőrt eltüntető csodaszerekre, vákumkezelésre. Ablakon kidobott pénz volt!


Aztán 2012. január 12.-én valami bekattant! Nem volt tudatos az elhatározás, nem tűztem ki kezdőnapot, se határidőt, csak elkezdtem akkor és ott! Levettem a polcról egy torna DVD-t. Kezdetben alkalmanként 20-40-60 perceket nyomtam vegyesen, minden testrészemet megmozgatva, aztán magam is meglepődtem, amikor hiányozni kezdett a mozgás a pihenőnapokon. Két hónap múlva már centikben, három hónap múlva már kilókban számoltam a mínuszokat! Aztán márciustól kiegészítettem a mozgást heti 3-4 elliptikus trénerezéssel. Július 14 -től pedig a futást is beiktattam a mindennapjaimba.
Onnan indult a szerelem, amikor kitettem a lábam az erdőbe!  Így szabadultam meg 12 kg-tól, és így szerettem bele egy új életformába!  :) 
Nagyon látványos volt a változás. Területenként 8 centivel lettem vékonyabb, de a csípőmről 12,5 cm-t, a combomról pedig 9,5 cm-t dobtam le! Mára a lábamban van több mint 3200 km, 15 félmaraton, egy 27 és egy 30 kilométeres táv egyben lefutva, s több mint 30 futóverseny!

Érezni akarom, hogy az elmém és az akaratom csodákra képes, és én meg a testem olyan dolgokat viszünk véghez, amiről eddig fogalmam sem volt, hogy képes vagyok rá! 

De a lényegi változás a lelkemben történt. Teljesen más ember lettem, mert időközben rájöttem, hogy mozogni jó, és kell is.  Lehet kifogásokat keresni és mentségeket, vagy betegség mögé bújni, hogy miért nem mozdul meg az ember, de nem éri meg. Hányszor hallom még most is, kérdezik, mondják - hogy minek futok még,  hisz már lefogytam. De sokan nem értenek! Ez egy FOLYAMAT, ez már az életem része lett, szükségem van rá! Ha nem dolgozom a testemen, szaladnak vissza a kilók! Szóval tehetném azt hogy a betegségem vagy nevezzük inkább úgy, az állapotom mögé bújok és onnan mutogatok, hogy a hormonok a hibásak! De én küzdeni akarok! Érezni hogy az elmém és akaratom csodákra képes, és én meg a testem olyan dolgokat viszünk véghez, amiről eddig fogalmam sem volt, hogy képes vagyok rá! :) 
Ez az én motivációm! Találjátok meg ti is, és ha megvan, el ne engedjétek!

Csilla