Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Szórakoztató futóreklámok, amiken jókat moziztunk

Egy jó futásról szóló reklám felpörget

Pörgős, vicces, érzelmes.

Egy jól sikerült futóreklám inspirál, megnevettet, megríkat, szívhez szól, magával ragad, és emlékezetes. Akár egy jó film, csak rövidebben és intenzívebben. Összegyűjtöttük az 6 legjobb futós reklámot, amiket mi a legjobban szeretünk. A minőségért elnézést, sok esetben olyan régi filmekről van szó, amit maga a márka már nem is tart fent a saját csatornáján, de kihagyhatatlannak éreztük.

Ki fut többet, mi vagy ők?

Az első reklámot a Nike cég gyártotta le még a 2000-es évek elején. Ennek a videónak a legnagyobb apropója a mellett, hogy a férfi-női párbajt helyez előtérbe, hogy Budapesten forgatták. Bár a felvétel nem a legélesebb, nézd csak meg, igen, az bizony a Margitsziget. A fiatalok először közkedvelt margitszigeti futókörünkön (illetve annak útvonalán, mert a reklám forgatásakor még nem volt meg a rekortán), a Városligetben, rakparton, majd a belváros utcáin versengenek dühtől vezérelve. A legkellemesebb a reklámban, hogy nem hirdet győztest, hanem egy igazán frappáns, megmosolyogtató lezárást nyújt.

 

Egy későbbi reklámjával a sportszergyártó cég maga adja meg a választ a nők vs. férfiak kérdésre (bocs, fiúk...):

 

Futottam ma már vagy csak álmodtam?

Az Adidas szintén nem mai reklámjában a futás szeretetét emelik ki. Ismered azt az érzést, amikor minden gondolatodat a futás köti le, akár a vágyott versennyel álmodsz? Az Adidas erre a vonalra ültette rá a produkciót. Azért bármennyire is szeretünk futni, néha klassz lenne éjszaka, alvás közben letudni az edzést.

 

 

Elég, ha nálad gyorsabb vagyok

Az Asics filmjében a kis busmanok éppen csajozásról és Sandra Bullockról cseverésznek, amikor is belesétálnak egy száját nyaldosó éhes oroszlánba. Ez számukra talán olyan hétköznapi élmény Afrikában, mint nekünk egy mókussal találkozni. Minden esetre megriadnak, az egyik busman pedig elkezdi felhúzni a futócipőjét, mire barátja megkérdezi: azt gondolod, gyorsabb lehetsz az oroszlánnál? „Nem, de nálad igen.”- válaszolja, és szélsebesen elsuhan a futócipős bennszülött. Fekete humor, a magyar megfelelője „a medvénél nem kell gyorsabbnak lenned, csak az előtted menekülőnél.”

 

 

Megnézed, és azonnal indulsz terepre futni

Bár a Salomon ezen reklámja nem kizárólag a futásról szól, nagyon finoman hozza közel a terepfutás természetes, nyugodt hangulatát. A reklám maga is pont arról szól, hogy élvezzük a futást, a mozgást, feledkezzünk bele a tájba, a mozgásba és önmagunkba. Azért a biztonság kedvéért fel-felvillan Kilian Jornet a maga gazella-mozgásával.

 

 

A lány, aki mindig csak fut

Ez a reklám örök kedvenc számomra. A vörös hajú lány fut és fut, és mindent futva intéz az életében. Először jön az anyukája és apukája, aztán azzal jön a húga mellette tolva a bicaját, hogy "héj, tesó, kölcsönkérhetem a bicajod?". Menetrend szerint felhörpint egy kávét, elkapja a tisztítóból frissen érkezett váltó fölsőjét, megjelenik a pasija, a nagyi mellé hajt autóval. Az igazán vicces elemek ekkor jönnek, a komplett énekkar a lány mellett futva intézi a próbát, majd a barátai szó szerint köré szervezik az esti mulatságot, csocsózást, sörözést, van egy kevés filmnézés egy baráttal (persze futva). Majd este anyu érkezik egy pulcsival, hogy a kicsi lánya meg ne fázzon. A reklám mondanivalója valószínűleg abban keresendő, hogy a cipő annyira kényelmes, hogy egész nap futni szeretne benne az ember, de számomra van egy olyan tanulság is, hogy bár a futás fontos, nem várhatja el senki, hogy a többi ember hozzá igazodjon szeretett sportja miatt. 

 

És futnak a radírok is

Monspart Sarolta megfogalmazása szerint "futnak ceruzák és futnak radírok is" - vagyis nem minden futó pálcika testtel van megáldva, és ez így van jó. Az Adidas reklámjában pedig végre tényleg nem csak 8%-os testzsírszázalékkal megáldott emberek futnak, és ami a legfontosabb elem, nem csak a vékony és gyors futóknak lehetnek céljaik és akaraterejük. Mert valóban ez van a mindennapokban: futnak nők, futnak férfiak, futnak babakocsis anyukák, futnak ducik, futnak műlábúak, futnak kutyával, futnak csapatban, futnak egyedül, futnak hegynek fel. Szóval a futás éppen olyan változatos, amilyen maga az élet, és az Adidas Boost összeköti a sokféle futót.