Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Semmi sem lehetetlen! – a sport átsegít mindenen

Instagram laurabpilates | Laura Browning Grant pilates oktató és férje Jon története az egész világot bejárta. A tengerészgyalogos férj autóbalesetet szendvedett és egyáltalán nem volt biztos, hogy sikerül megküzdeni sérüléseivel. A pár mindennapi küzdelmét Instagram laurabpilates oldalukon követheted.

A szererem és a pilates gyógyító ereje.

„Félelem vagy szeretet?

A félelem a sötétség útjára vezet minket. És egyre távolabb visz az igazságtól.

A szeretet feltárja az igazságot. Minden körülmények között fényt hoz az életünkbe.

Te melyiket választod?”

Habár a fenti mondatok első olvasásra akár kicsit pátoszosnak tűnhetnek, Laura Browning Grant és férje, Jon Grant számára kicsit sem azok, hanem a mindennapi életük fontos mozgatórugói és üzenetei. A pilates oktató Laura és szerelme immáron három éve küzd azért, hogy a férfi felépüljön egy súlyos sérülésből. Apró lépésekkel, de mindig bátran és egyre erősebben haladnak a céljuk felé.

 

 
Instagram laurabpilates
|
"Miért hunyjuk le a szemünket amikor imádkozunk, amikor sírunk, amikor csókolunk, mikor álmodunk? Mert az élet legszebb dolgait nem látni lehet, hanem érezni" - írja Laura Instagram oldalán.

10 százalék esély a túlélésre

2017. márciusában, néhány héttel az ötödik házassági évfordulójuk előtt Jonathan Grant súlyos autóbalesetet szenvedett, melynek következtében két hónapra kómába esett. A tengerészgyalogos férfinak komoly agykárosodása lett a baleset következtében, az orvosok 10 százalék esélyt adtak neki, nem tudták megmondani, hogy egyáltalán felébred-e, és ha igen, képes lesz-e újra járni vagy beszélni. Aztán Jon felébredt, és felesége, Laura segítségével azóta is folyamatosan és sikerrel küzd a felépülésért. Útjukat, ahogy a köztük lévő hihetetlenül mély és szeretetteljes kapcsolatot is, Laura megmutatja az Instagramon, mégpedig nemes célból: így gyűjtenek pénzt Jon rehabilitációjára.

 
Instagram laurabpilates
|
"Semmi sem lehetetlen" - vallja Laura.

A pilatesoktatóként dolgozó Laura már a kezdetek óta részt vesz férje fizioterápiájában, a lelki támogatás mellett a szakmai tudásával is folyamatosan támogatja Jon felépülését. „A terapeutája megkérdezte, tudnék-e segíteni. Én pedig azonnal ledobtam a papucsomat, és már öltöztem is.”

Fókuszban a test és a lélek

A pilates (eredeti neve: controll) módszerének kifejlesztése a német Joseph Pilates nevéhez fűződik. A pilates a mélyizmokra koncentrál, de legalább ennyire fontos az elvégzésénél a megfelelő légzéstechnika is. Joseph Pilates a test és a lélek összhangját szerette volna megteremteni ezzel a gyógyító mozgásformával, amelyhez 6 fő alapelvet állított fel:

Koncentráció: A gyakorlatok tudatos, fókuszált, maximális odafigyeléssel való elvégzése.

Irányítás/kontroll: Fizikai és a szellemi szinten, azaz a mozgás és a légzés koordinálása, összehangolása.

Központosítás: Minden mozdulatot a test erőközpontjából kell indítani. Az erőközpont a has-alsó háti szakasz-csípő-fenék területén található.

Légzés: A légzéstechnika a pilates meghatározó eleme. Minden gyakorlathoz adott, megfelelő légzésütem tartozik.

Áramlás: A gyakorlatoknak saját ritmusa, dinamikája van, ebből alakul ki az áramló mozgás, a mozgás folytonossága.

Precizitás: A fő cél a gyakorlatok maximális pontossággal való elvégzése. Minden apró részlet fontos!

„Semmi sem lehetetlen”

Ez lett Laura és Jon fő üzenete. És nem csak mondják, tesznek is érte, hogy az álmuk megvalósuljon. Jon egyre fejlődik, és ahhoz képest, amitől az orvosok tartottak, ma már újra beszél, képes felállni a székéből, a felesége és a terapeutája iránymutatásával elvégzi az előírt, a Pilates alapelveire is épülő gyakorlatokat, ennek köszönhetően egyre javulnak az agyi/mozgási készségei is. Mind ő, mind a felesége rengeteg munkát fektet a felépülést elősegítő gyakorlatokba, foglalkozásokba.

Laura és Jon szívhez szólóan küzdelmes története a komolyan vett, átgondolt és rendkívüli alázattal, szorgalommal végzett rehabilitációról szól, valamint mindenekfelett arról, hogy milyen erővel bírhat az egymás iránti szeretet és hit. „A szeretet a válasz, a szeretet gyógyít és a szeretetben fejeződik ki Isten végtelen energiája.”