Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Muti a lakásod, megmondom, futó vagy-e!

Kósza futócipők, futócipő hegyek, futós könyvek... és a sort folytathatnánk. A lakásunk is elárulja, hogy futók vagyunk

10 árulkodó jel.

A futás egy kültéri sport, ez igaz, de ahogy egyre több időt töltesz el a sportág bűvkörében, annyival több futáshoz kapcsolódó tárgy vesz majd körül az otthonodban. A futással bármilyen módon is kapcsolódó cuccokat pedig kiszúrja a szakavatott szem.

 

1. Edzéstervek a hűtőn

Volt egy elég hosszú időszak, amikor papír alapon kaptuk meg az edzéstervünk tervezetét 3-4 hétre előre. Ez a papír mindig szem előtt kellett, hogy legyen, ezért általában a konyhaasztalon vagy a hűtő ajtaján tartottuk. Nagyjából a 3. percben összetalálkozott vele mindenki, aki látogatóba jött hozzánk, és azt vizslatta, hogy mit is fogunk futni az elkövetkező hetekben. Még ha elektronikusan is kapja meg valaki a tervet, sokan szeretik kinyomtatni, a hűtőre felragasztani az aktuális gyerekrajz mellé (vagy a gyerekrajz fölé). Nagyon mókás egy kicsit belekukkantani a másik edzéstervébe: ha futónál jársz vendégségben, keresd az edzéstervet!

 

2. Cipő itt, cipő ott

Az előszoba tele van futócipőkkel. Van egy futócipő a bejárati ajtó előtt, ami elázott vagy saras. Ez már lehet egy gyanús jel, hogy futóval van dolgod. Ha jobban körbenézel, megtalálható a nagy klasszik futócipő jenga is - akinek szuperképessége van és sok cipője, egészen extrém magasságokba képes eljutni. Ennyi cipő? Minek ennyi? Van egy aszfaltos, egy terepes, egy minimál, egy verseny, egy csere, egy új, amit még féltesz, egy az edzőterembe, egy „még jó lesz valamire, nem dobom ki”. Szóval jó pár cipő. Ha egy futóhoz érkezel vendégségbe, ne várd, hogy lesz szabad hely a cipőtartón. Ja, és ha van cipősszekrény, ne nyisd ki! Komolyan mondom, rád borul a tartalma!

 

3. Kiegészítő edző- és regeneráló cuccokkal teli nappali

A nappaliban érdekes dolgok hevernek  - labdák, hengerek és mindenféle furcsa cuccok. Ha fáj a talpad, veszel egy talpmaszírozó labdát, mert azt ajánlották, de egy SMR henger vagy egy masszázsrúd minden futónak kell. Mellette ott van még a fitneszlabda, jógamatrac, ugrókötél, úszószemüveg, szobabicikli. Ha ez még nem lenne elég szembeötlő, a fiókból kikukucskáló krémek, gélek, tabletták, kapszulák, fehérjék egész hadserege áll rendelkezésre. A spejzben szépen sorakoznak az izoporok, vagy izoitalok, de van ott egy doboz géleknek, szőlőcukornak ... .  

 

4. Rajtszámok és érmek tárháza

Ha sokat futsz, abban az a jó, hogy nem igazán kell tapétára költeni, mert a rengeteg rajtszámmal simán ki tudod díszíteni a lakást, esetleg eltakarni az apróbb lyukakat, hibákat a falon. A rajtszám emlék, egy futó nem szívesen dobja a kukába, főleg akkor, ha sokat küzdött érte. De akkor mit lehet vele csinálni? Láttam már rajtszámmal és éremmel díszített karácsonyfát, de tényleg láttam már olyat is, hogy valaki a rajszámokkal díszítette fel a teljes falfelületet. Az érmekkel ugyanez a helyzet, szépek, díszesek, szimbolikusak, miért ne lehetnének a lakás díszei? Mindenhol!

 

5. Könyvek a futásról

Könnyen kiszúrhatsz egy futót, ha a könyvespolcot végigpásztázod a szemeddel. A futással foglalkozó könyvek egy egész szekciót lefoglalnak.

 

6. Banán

A legtöbb futó szereti a banánt, és a legtöbb banán is szereti a futókat, ezért szinte állandóan található a konyhaasztalra helyezett gyümölcskosárban.  Gyorsan felszívódó szénhidrát forrás, könnyen elvihető magaddal, futás előtt gyorsan előkapható és sok energiát ad. Nem véletlenül adnak banánt a legtöbb futóverseny frissítőpontján.

 

7. Száradó futócuccok

Jobb esetben nyáron az erkélyen, télen viszont a fürdőszobában, rosszabb esetben mindenhol ott vannak azok a futócuccok, amik még túlzottan izzadtak ahhoz, hogy a szennyesbe kerüljenek, de a következő adag ruha mosásáig valahol meg kell száradniuk. A szárítóval ugyanez a helyzet. 78%-ban futócuccok csüngenek rajta, a többi pedig az egyéb ruházat. Ez nem csak kósza álhír, már brit tudósok is kimutatták!

 

8. Popsikrém a fürdőszobában

Egy lakásban, ahol nincs kisbaba, miért tartana bárki is popsikrémet? A lehetséges válaszokon ne gondolkodj el (még a végén tévútra jutsz), csakis az lehet a válasz, hogy az illető futó. A kidörzsölődések bizony nem kellemesek, a nagyon zsíros, érzékeny bőrű kisbabák számára kifejlesztett popsikrémek pedig a legjobbak a megelőzésben, és a már kialakult kidörzsölődések kezelésében.

 

9. Kávés kütyük mindenfelé

Talán azért, mert futóként szeretjük a dinamikát, lendületet, erőt érezni, talán azért, mert a futástól elfáradunk és kell egy kis extra lendület. Nem tudni, miért, de a legtöbb futó lakása tele van kávés kütyükkel. Van egy french press, egy sima espresso gép, egy csepegtetős kávécsoda, egy kapszulás, kotyogós, egy pár csomag instant kávé és még egy pár cucc. Futás előtt közvetlenül azért nem érdemes lehúzni egy adag dupla eszpresszót, mert a koffein vízhajtó hatású, és még a gyomrodat is megtekergetheti futás közben, de a nap folyamán elfogyasztott 1-2-3 kávé jó hatással lehet a futóteljesítményedre is.

 

10. Kulacsok a poharak között

A konyhaszekrényt kinyitva, az üvegpoharak mellé a legnagyobb természetességgel vannak besorolva a kulacsok. Ok, nem biztos, hogy a poharak mellé kerülnek a kulacsok, elképzelhető, hogy egy egész polcot elfoglalnak.

 

Inspiráció: runningmagazine.ca