Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Medálceremónia a nappaliban: Kara Goucher 13 év után vette át világbajnoki ezüstérmét

Instagram/@karagoucher | „12,5 év után végre megérkezett” – Kara Goucher futónő a családjával ünnepelte az ezüstérmét

Ami késik, nem múlik.

A 2007-es osakai atlétikai vb-n az amerikaiak versenyzője, Kara Goucher a harmadik helyet szerezte meg 10.000 méter síkfutásban. Ám 10 esztendővel később az ezüstérmes versenyzőt doppingvétség miatt megfosztották a helyezésétől, így Karáé lett a második hely – és természetesen az azért járó érem. Ám Goucher csak most, három évvel a döntés után vehette át a medált.

 

Családi ünneplés

A futónő az Instagramos bejegyzésében „meglepetéscsomagként” aposztrofálta a küldeményt, amelyben az ezüstérme lapult. Megköszönte a nemzeti atlétikai szövetségnek a szép virágokat is, de elsősorban a családjának hálálkodott. Férje és kisfia társaságában, a barátok és a családtagok online „jelenlétében” kis éremceremóniát rögtönzött a nappalijában. Az érmet a fia akasztotta a nyakába, miközben a szerettei a távolból ünnepelték. Erről pedig egy videó is készült:

Fontos érem

Karának – aki napjainkban már főleg ultrákat fut és ultraversenyeken indul – a 2007-es osakai vb kiemelkedő eseménynem számít a sportkarrierjében. Ez volt ugyanis az egyetlen igazán nagy világverseny, ahol érmet tudott szerezni (2006-ból van még egy bronza az athéni világkupáról).