Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Legyél futó – mondták

Istock | Ha futsz nő az önbizalmad, ha erős a személyiséged, tudod kezelni a külső véleményeket és képes leszel elengedni azokat, amelyek egyáltalán nem fontosak

Jó lenne, ha sportolnál valamit – mondták.

Futó vagy? De mért nem vagy vékony? Ezzel az alkattal futsz? Ezzel az alkattal inkább úsznod kéne. Ezzel az alkattal inkább bringáznod kéne. Ezzel az alkattal nem vagy alkalmas semmilyen sportra. Meghíztál szülés után, sportolnod kéne, ne csodálkozz, ha a férjed elhagy. Amíg futsz, ki vigyáz a gyerekre? Ki főz vacsorát, amikor te futsz? Megérdemelsz egy kis énidőt, fuss! Nem kéne ennyit futnod, önző dolog. Túl sokat futsz, ne csodálkozz, ha a férjed elhagy. Túl sokat sportolsz, ne csodálkozz, hogy nincs pasid. Fuss, hogy szexi legyél, arra buknak a pasik! Ha sokat futsz, nem marad melled, az nem jön be a pasiknak. A pasik szeretik a sportos csajokat, de ne vidd túlzásba, mert akkor megijednek tőled. Ebben mész futni? Miért nem veszel valami menő cuccot? Nem kéne minden pénzedet futócuccra költened. Miért nem sminkelsz futáshoz? Miért kened ki magad futáshoz? Miért érkezel sarokra? Miért szökellsz, mint egy gazella? Miért nem futsz zero dropban? Ne fuss minimalista cipőben, mert tönkreteszi a lábat. A futás tönkreteszi a térdet. A futás egészséges. Ne fuss aszfalton, mert tönkremennek az ízületeid! Ne fuss terepen, mert sérülésveszélyes! Miért jó az aszfalton, a büdös városban futni? Minek mész terepre futni, amikor az messze van? Minek indulsz versenyen, ha nem nyered meg? Indulj el valami versenyen, legyen célod! Ne indulj versenyen, csak az érzésért fuss! Miért futsz egyedül, antiszociális vagy? Miért futsz másokkal, nem tudsz egyedül lenni? Mi elől menekülsz? Miért nem futsz, az segít kikapcsolni! A futás olcsóbb, mint a pszichoterápia. Ne fuss el a problémák elől, az nem megoldás. Miért nem futsz maratont? Nem kell mindenkinek maratont futnia! Miért nem fejleszted az alap-állóképességedet?

 

Miért nem csinálsz gyorsítóedzéseket, olyan vagy, mint egy csiga. Ne indulj el éhgyomorra futni! Fuss éhgyomorra, attól fejlődik a zsíranyagcseréd! Legyél vegán! Miért nem eszel húst, abban van a legtöbb fehérje! Miért nem nézed a pulzusodat? Túl alacsony a pulzusod. Úristen, neked miért ilyen magas a pulzusod? A pulzuskontroll hülyeség, élvezhetetlenné teszi a futást. Túl alacsony a laktátküszöböd. Nem elég magas az anaerob küszöböd. Az 5:20-as tempó az szar. Bárcsak tudnék 5:20-ban futni! Miért nem mész el teljesítménydiagnosztikára? Minek ez a sok tudomány, csak élvezd! Miért nem veszed meg a legújabb órát? Miért nincs wattmérőd? Minek ez a sok kütyü? Miért nem csinálsz Ironmant? A triatlon menő. A triatlon nagyon időigényes. Ne menj egyedül bringázni, nagyon veszélyes. Ha mindig másokkal bringázol nem fogsz fejlődni. Alapozás alatt ússz legalább heti háromszor! Minek úszol annyit, felesleges időpocsékolás. Nem gondolod, hogy meg kéne tanulnod gyorsban úszni? Ilyen hidegben is kimész? Függő vagy? Nem vagy elég elkötelezett, így semmi értelme. Vegyél karbon bringát! Minek neked karbon, jó neked az alu is! Vegyél időfutambringát! Minek neked időfutam, lassú vagy hozzá! Az országúti sokoldalúbb. Az időfutam gyorsabb. Miért nincs edződ? Minek neked edző, nem vagy te profi sportoló.

Legyél futó, mondták.

Jó lenne, ha sportolnál valamit, mondták…