Inspiráló versenyek - Papp Kriszta Bécsben futott | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Inspiráló versenyek - Papp Kriszta Bécsben futott

A profi futóknak is fontos, hogy egy futóverseny a megmérettetés mellett örömöt is adjon. A bécsi Freuenlauf női futóverseny ilyen, Papp Kriszta számára.

Épp a bécsi Frauenlaufról tartunk haza. A gondolataim még Bécs körül forognak. Négy nagyon intenzív napot töltöttem futóközegben, nagy legendákkal találkozva, majd versenyeztünk egy jót a lányokkal. 

Idén ünnepelte 30. születésnapját a verseny. Az első futásom 2006-ban volt itt, akkor pályacsúccsal nyertem. Már 11 éve ennek. Ilyenkor nosztalgiázom, elmerengek, milyen karrierem volt az elmúlt 25 évben. Hálát adok a sorsnak azért, hogy ilyen szép évek vannak mögöttem. És még mennyi előttem!

Ezt is olvasd el! Papp Krisztával beszélgettem a futásról. Egy profi és egy amatőr futó gondolatai

Ez a verseny számomra egy kis sziget, egy kincs ebben a rohanó, felszínes világban. Ez az a verseny, ahol szépen bánnak a sportolókkal, tisztelik és megbecsülik őket. Nem felejtik a régi nagy neveket, és ápolják a hagyományokat. Megdolgoztak érte, hiszen 30 éve építik ezt a brandet. Andreas és Ilse, köszönöm ezt a fantasztikus élményt, immáron ötödször! Bizony, ötször futhattam itt és legyen az ember profi vagy amatőr futónő, itt egyszer futni kell!Nem csak a szuper repi ajándékok miatt mondom. :)

A szervezés és a színvonal szerintem Európa legjobbja. 5km, 10km a táv, a babakocsis futástól kezdve a pici lánykákig, több mint 35 ezer nőt tudnak megmozgatni. És természetesen rengeteg magyar résztvevő is van. 

Papp Kriszta és Katherina Switzer, jól látjuk, hogy Adidas Pureboostban? 

Az első nagy meglepetés Kathrine Schwitzer volt (Ő futotta le Bostonban nőként először a maratont). Pár éve találkoztunk ugyanezen a versenyen és most újra itt volt. Rendkívül aranyos és mindig mindenkinek a redelkezésére állt, pedig megrohamoztuk a közös fotóért. A másik meglepi pedig Irina Mikitenko, gyerekkorom egyik kedvenc futónője, aki háromszor nyerte meg a Marathon Majort, 2:19 a legjobbja maratonon.

Irina Mikienkóval.

Az ellenfelek közül ott volt Sabrina Mockenhaupt, akivel nagyon sokszor csaptunk össze, vagy Jenny Wenth, akivel akkor találkoztam legutóbb, mikor még szinte kislány volt, mostanra pedig Világbajnoki és Olimpiai döntőt futott 5000 méteren. A generációk, ha találkoznak! 

Jenny Wenth-tel.

Úgy tűnik, ez a nagy találkozások hete volt. Megismertem, egy bécsben tanuló lányt, Emesét, aki eljött Ausztriába, hogy az álmait megvalósítsa. Még csak 21 éves, de a bátorsága és kitartása példaértékű. Amikor kérdezik, mi ad nekem motivációt, akkor mindig eszembe jutnak ezek az ismeretségek. Példájukon keresztül tovább erősödik bennem, hogy ha ha teszel az céljaidért, akkor elérhetem őket. Ezek az élmények erőt adnak a mindennapokhoz. 

Ezt is olvasd el! Papp Krisztával beszélgettünk a célokról. Egy profi és egy amatőr futó gondolatai

Annyira csodás a sportban, hogy rengeteg embert, sztorit ismerhetünk meg. Egy dologért dobban több tízezer ember szíve egy adott helyen, egy időpontban.

Ez az év számomra a rövidebb távokhoz való visszatérésről is szól. Így beleillett a meghívás a programba. Végül a negyedik helyet csíptem el, 16:05-öt futva. Újra jöttek a majdnem elfeledett érzések, például a zsibbadás a lábban. Ismerős és mégis újra kell tanulni.

Nem tudom, mit hoz a jövő, csak azt tudom, mit szeretnék és teszek meg azért, hogy még jobb legyek. 

Köszönöm a szurkolóimnak a lelkesítést és a kedves szavakat.

Sok-sok ölelés!

Hajrá FUTÓK!