Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Álmodj, tervezz, fuss! - új könyv futóknak

A szerzők engedélyével | Az Álmodj, tervezz, fuss! c. könyv szerzői, balra Oravecz Orsi, jobbra Viniczai Andi

A futás önismereti oldala.

Álmodj, tervezz, fuss! Ezzel a címmel jelent meg két szerzőnk Viniczai Andrea (Vinca)  és Oravecz Orsolya (Urs) első futásról-önismeretről szóló coaching könyve a napokban. 

 

Ha egy ideje futsz, bizonyára neked is voltak már felismeréseid önmagaddal kapcsolatban a futás vonatkozásában.

 

Gondolj egy olyan futásra, amikor nem volt kedved kimenni edzeni mégis futottál, amikor nem volt kedved kimenni futni és nem is mentél ki, amikor először teljesítetted az első kilométeredet, amikor azt hitted magadról, hogy sosem lennél képes rá, mégis megcsináltad. Futás közben számos olyan felismeréssel szembesülünk önmagunkkal kapcsolatban, amit nem is mondunk ki feltétlen, ám ezek sokféle érzelmi megnyilvánulásban öltenek tested – pozitív, semleges, de akár negatív érzések is keletkeznek bennünk saját döntéseinkkel, tetteinkkel kapcsolatban. Persze mondhatod, hogy az élet bármely területére igaz ez. Nem is vitatkozom veled, mert igazad van.

 Álmodj, tervezz, fuss! - VÁSÁRLÁS

Kukkants bele a könyvbe (1.)

 
A szerzők engedélyével
|
Az Álmodj, tervezz, fuss! című könyv egyik ajánlója lett a Futásról Nőknek Magazin

 

Ugyanakkor futóként bizonyára te is megtapasztaltad, hogy a futás nagyon leegyszerűsített helyzetben világít rá arra, hogy kik is vagyunk valójában. Adva van egy viszonylag egyszerű feladat, tenni kell a jobb lábat a bal után, aszfalton, erdőben, rövidebb vagy hosszabb távon, gyorsan vagy lassan (bármit is jelentsen ez). Mégis mennyi küzdelem van emögött az egyszerű mutatvány mögött, mennyi kérdést teszünk fel önmagunknak: Miért csinálom én ezt? Mit jelent nekem a futás? Mi lenne, ha nem futnék? Kinek akarok megfelelni? Szeretnék többet futni? Sok nekem ennyi futás? Gyengeség, ha feladom vagy bölcs döntés? Számtalan kérdés, sőt a kérdések sora végtelen, a válaszoké még szerteágazóbb.

 

Kukkants bele a könyvbe (2.)

 
A szerzők engedélyével
|
Így indul az Álmodj, tervezz, fuss c. könyv

 

Az Álmodj, tervezz, fuss! című könyv szerzői arra vállalkoztak, hogy akár futsz, akár csak fontolgatod a futást, egyfajta segítőként legyenek melletted a futással kapcsolatos gondolkodásodban. Nem fogják megmondatni, hogy mit csinálj, de segítenek, hogy elgondolkodj és megtaláld a saját válaszaidat, a saját utadat a futásban (Fuss a saját utadon, ugye? ). Ez a könyv nem egy klasszikus 2-3 este alatt elolvasható anyag. Ezzel a könyvvel neked sok munkád lesz, hisz a szerzők segítőként kérdéseket feltéve, saját futós tapasztalataikat is leírva, egyfajta lelki trénerként, coach-ként haladnak veled a futással kapcsolatos gondolkodásodban, tervezgetésben -  számos rád váró feladattal lepnek meg a könyv oldalain.

Igen, ceruzával és radírral készülj, ha elkezded az olvasást, mert vár rád sok kitöltős rész az izgalmas élménybeszámolók és együtt gondolkodós fejezetek közben.

 

Kukkants bele a könyvbe (3.)

 
A szerzők engedélyével
|
Az Álmodj, tervezz, fuss! c. könyv megálmodói, megtervezői és megalkotói

 

A könyv szerzői Urs és Vinca maguk is futók, voltak kezdők, megvolt az őrült futós korszak is az életükben, amikor ultrákat toltak, Ironmant teljesítettek, 100 km feletti túrákat húztak be, és a futásmentes korszak sem ismeretlen számukra, átestek az újrakezdésen többször is, de egy a lényeg: a mai napig része a futás az életüknek. Hozzánk, a futók közösségéhez tartoznak, tudják, hogy mi foglalkoztat minket, értik, ha valaki hosszasan toporog az előszobában azelőtt, hogy futni indulna, és azt is értik, ha valaki többre, jobbra, gyorsabbra vágyik.

Az Álmodj, tervezz, fuss! című könyvet akár többször is előveheted az elkövetkezendő években, hiszen az életünk változásával, a futás életünkben betöltött szerepe is változhat. Egy biztos, az Álmodj, tervezz, fuss! című könyv forgatásával választ kaphatsz arra, hogy:

- mi a futás szerepe az életedben,

- miről álmodozol valójában, amikor a futásról álmodozol

- milyen szuperképességeid  vannak az álmaid teljesítéséhez,

- hogyan lehet az álmaidból valóság,

- hogyan illeszd be a futást a mindennapokba,

- hogyan kezeld a külvilág felől érkező kihívásokat, vagy

- mit kezdj magaddal, ha a futás éppen nehezebben megy.

Mindezek megválaszolásában segítenek a szerzők, saját történeteikben rávilágítanak arra, hogy mindenki átesik különféle önismereti helyzeteken futás közben. A könyv elolvasásával, a feladatok elvégzésével pedig te magad fogod megtalálni a saját válaszaidat, hogy tényleg az a futó lehess, aki mindig is szerettél volna lenni. 

A könyv ajánlói a Futásról Nőknek Magazin, Monspart Sarolta, Dr. Lubics Szilvia, Pásztory Dóra, és Németh Györgyi a Futásról Nőknek oldal főszerkesztője, jelen cikk írója.

A könyvet FN Magazinunk webshopjában be is szerezheted.