Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Akik valóban inspirálnak a sportban

Valódi és hiteles emberek, értelmes, az embert megmozgató gondolatokkal - ők azok, akik igazán inspirálnak - írja Ancsúr kedvenc triatlonosairól

3 sportoló, 3 motiváló történet.

Bár az Instán nem ritka a felületes tartalom és a trash, szerencsére akad jó néhány olyan ember, akiket érdemes követni. Triatlonos szerzőnk, Szabó Anna Ancsur most bemutatja három kedvencét.

A tökéletes frizurájú csaj menyasszonyi sminkben, izzadás nélkül görgőzik távolba révedő tekintettel, a háttérben, mintegy véletlenül, táplálékkiegészítős doboz. Gepárd testű nő műmellekkel zergeszökken a naplementében fürdő tengerparton, a földön mintegy véletlenül bemelegítőkrém. Terepfutólány menő terepfutócipőben, a legújabb órával, olyan géllel, ami fut helyette. Mintegy véletlenül. Na ez az, ami nem lesz.

Számomra a minőségi tartalom ott kezdődik, hogy valódi emberek közvetítenek hiteles, elgondolkodtató és értelmes információt, rövid, könnyen emészthető, vagyis social media kompatibilis formában. Rövid, könnyen emészthető, nem modoros, ugyanakkor „tartalmas tartalmat” generálni sokkal nehezebb, mint kitenni egy csücsörítős szelfit. Éppen ezért lehet az, hogy keveseknek sikerül ezt a látszólagos paradoxont feloldani. Szerencsére van ilyen.

Elhoztam nektek most három kedvencemet.

 

Tim Don

 
@tri_thedon Instagram
|
Tim Don

Mondhatjátok, hogy triatlonistaként elfogult vagyok, de lehetetlen, hogy Tim Don kimaradjon. A 2017-es konai vb legnagyobb esélyese volt. Pár nappal a verseny előtt, már Hawaiin futás közben elütötte el egy autó. Súlyos sérüléseket szenvedett, a hármas csigolyája eltört. Felépüléséről dokumentumfilm készült. Annyit elárulok, hogy egy 2:49-es maratonnal tért vissza… Noooormális??? Meg annyit, a humor mindenen IS átsegít. (Aki 2:53-3:00 között és még néhány helyen nem érzékenyül el, annak jégből van a szíve…)

 

Camilla Pedersen

Camilla egy profi dán hosszútávú triatlonista. Szuper eredményei voltak, de egy 2013-as bringás baleset során súlyos agysérülést szenvedett, 19 napig volt kómában, és alig maradt ép csontja. Az orvosok nem adtak volna az életéért egy lyukas garast sem, nem is beszélve a triatlonkarrierjéről. A kórházban közölték vele, hogy örökre kerekesszékben fog maradni. De Camilla fél évvel a balesete után megint edzett. Újra kellett tanulnia járni, de ő ment előre és csinálta. A mai napig aktív, de a baleset következményei nem múltak el nyomtalanul: például a beszédközpontja is sérült, tehát hiába az anyanyelve dán, angolul jobban beszél a baleset óta, mint dánul. Nézzétek meg az alábbi interjút, 12:25-től beszél a balesetről és a felépülésről. Egyszerűen imádom!

 

 

Allie Kieffer

 
@kiefferallie Instagram
|
Allie Kieffer

Allie egy amerikai hosszútávfutó, és nem is akármilyen: 15:57-es 5000 métert, 32:09.89-es 10 000 métert, 1:10:40-es félmaratont és 2:28:12-as maratont tud. Allie célja a tokiói olimpia, de számomra nem az eredményei miatt különleges, hanem azért az intelligenciáért, ami minden egyes megnyilvánulását átjárja. Allie ugyanis nem hosszútávfutóalkat. Annak idején az edzők és edzéstársak előszeretettel szégyenítették meg, mondván: túl kövér ahhoz, hogy gyors legyen (erről is mesél az alábbi videóban). „Prove them wrong, baby!" Olvasgassatok bele a posztjaiba, érdemes.