Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A futók 8 apró füllentése

Istock | Lássuk be, időnként mást mondunk, mint amit érzünk... még ha nem is tudatosan...

„Hú, de jólesett ez a futás!”

Mi, futók a hétköznapokban őszinte, becsületes, jó, szorgalmasan dolgozó emberkék vagyunk természetesen. Viszont ha a futásról van szó, akkor bizony sokunkkal előfordul, hogy esetleg kicsúszik a szánkon néhány aprócska füllentés, esetleg olyasmi, ami nem 100 százalékban fedi a valóságot – de csupa jó szándékból, vagy egészen egyszerűen nem is akarunk kamukázni, csak így sikerül...

Most azonban csak az igazat, a színtiszta igazat fogom leírni, amikor felsorolok néhány tipikus futófüllentést. Értelemszerűen akinek nem inge, semmiképp se vegye magára! Heti viccesünk következik.

 

A füllentés: „Mindig időben lecserélem a futócipőmet!”

A valóság: Mit jelent az „időben”? Azt, amikor már oldalt felfeslett, szétszakadt a futócipőd anyaga, felülről pedig látod a nagylábujjadat kikandikálni?

 

A füllentés: „Elmegyek futni, egy óra múlva itthon vagyok”

A valóság: Igazából csak az edzés maga egy óra, de utána még beszélgetsz egy kicsit a futópajtikkal, beugrasz egy kávéért, meg amúgy is lassan bandukolsz, mert sokat kivett belőled a futás. Így lesz a beígért egy órából legalább kettő.

 

 

A füllentés: „Minden edzés után azonnal lezuhanyozom!”

A valóság: Hazaérsz, szusszansz néhány percet, újra megnézed az edzéseredményeidet, gyorsan elkezdesz főzni, felhívod a barátnődet, hopp, vásárolni is kellene, nemár, nincs kész a gyerek leckéje és így tovább... Egyszer csak azon kapod magad, hogy órák óta tekeregsz a futócuccodban, és morogsz magadban, hogy ezt nem szabadna. (A másik, ehhez nagyon hasonló kamukánk a „Minden edzés után kimosom a futócuccaim!” Persze, persze, hogyne.)

 

A füllentés: „Futóbabona? Az mi? Nekem olyan nincs”

A valóság: És miközben hevesen tagadod, hogy bármilyen babonád is lenne a futással kapcsolatban, arra gondolsz, hogy vajon betetted-e a mosásba a szerencsezoknidat, mert a másnapi versenyre meg kell száradnia.

 

 

A füllentés: „Ma nem futok, keresztedzés lesz!”

A valóság: Aztán inkább mégis futni mész. Mert több kedved van hozzá, mint a keresztedzéshez. Ráér az holnap. Vagy inkább holnapután?

 

A füllentés: „Csak napi egy kávét iszom”

A valóság: Igazság szerint általában kettőt. Oké, előfordul, hogy egy nehéz napon van az három is. Na jó, vészhelyzetben néha négy. De ötnél semmiképp sem több, komolyan!

 

 

A füllentés: „Hú, de jól esett ez a futás!”

A valóság: Az egész tested fáj, szenvedtél az edzés minden pillanatában, de ezt most éppen nincs kedved senkinek sem bevallani.

 

A füllentés: „Ne haragudj, nem tudok veletek ma este elmenni vacsorázni/koncertre/moziba stb., mert bejött egy sürgős meló”

A valóság: 1. Nemrég értél haza egy hosszúról, a kanapéról sincs erőd felkelni, nemhogy elhagyni a lakást. 2. Sürgős meló = pár hét múlva verseny, egy vacsi/koncert/mozi miatt nem hagyhatod ki az estére tervezett edzésedet.

 

 

Forrás: runningmagazine.ca